Elena Lasconi l-ar declara persona NON GRATA pe Viktor Orban, dar ar guverna cu Kelemen Hunor, UDMR

Publicat: 03 10. 2024, 14:16
Actualizat: 03 10. 2024, 15:01

This browser does not support the video element.

Elena Lasconi, întrebată la Hotnews, despre faptul că a declarat în trecut că l-ar numi pe premierul Ungariei persona non grata, aceasta a spus că da pentru categoric, în contextul în care șeful Guvernului ungar face declarații care ar amenința securitatea națională. 

 

Candidata USR la alegerile prezidențiale a recunoscut că a spus că l-ar declara persona non grata pe Viktor Orban, dar ,,depinde de ce tip de de declarații ar face. Pentru că da, bine, unul dintre la Digi s-a întâmplat asta m-a întrebat știți că domnul Orban vine aici la în tabăra de vară, că face declarații, zic, ce fel de declarații? Păi, știi ce fel de declarații, domnule? Zic, ce fel de declarații? Dacă sunt niște declarații care ar nu știu, ar amenința securitatea națională, ar fi? Ar putea să fie persona non grata? Categoric!”

 

Șefa USR a spus că nu trebuie amestecați Viktor Orban cu partidul UDMR, cu care ar vrea chiar să guverneze.

Stați un pic, că eu una este să vorbim despre Viktor Orban și una este să vorbim despre UDMR și de maghiarii din România, pentru care am tot respectul și cu care am trăit de atâția ani și de la care am învățat și cultural, și gastronomic, și tradițional o grămadă de lucru. … Vă rog să nu amestecați lucrurile și sunt foarte fermă când spun lucrul ăsta. Deci eu nu am vorbit niciodată despre UDMR, să ne înțelegem. Am o relație foarte bună și cu domnul Kelemen Hunor. Îmi doresc să guvernăm cu UDMR, a spus Lasconi.

Elena Lasconi a mai continuat: ,,Faptul că un lider atât de controversat, nu în România, la nivel internațional este controversat, ar veni și ar face niște declarații care să ne să pună în pericol securitatea țării. Nu văd o problemă în care să îl declari persona non-grata. Eu cred că e nevoie de politicieni cu curaj.”

Și când am avut poziționarea Austriei și au votat împotrivă să intrăm în Schengen și la asta eu m-aș fi dus, v-am spus, dacă eram președinte, m-aș fi dus la toate televiziunile și aș fi stat o săptămână în Austria și aș fi povestit cât de mult rău face guvernul Austriei propriilor antreprenori care investesc în România din cauza faptului că s-au poziționat împotrivă, nu se face. Adică chiar trebuie să stăm cu capul plecat în fața tuturor? De ce să facem lucrul acesta? Dacă avem o politică internă proastă, doar cu capul plecat nu o să stăm.

 

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre declarațiile pro-Rusia făcute de Viktor ORBAN la Băile Tușnad: Ce să-i fac eu? Treaba dânsului