Elena Lasconi vrea ca PNL să o susțină în cursa pentru alegerile prezidențiale/ Florin Cîțu și Virgil Popescu cer ruperea coaliției

Publicat: 01 07. 2024, 23:11
Actualizat: 01 07. 2024, 23:23

This browser does not support the video element.

Potrivit Digi24, șeful senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă spune că ar lua în considerare scenariul susținerii liderului USR, Elena Lasconi, la alegerile prezidențiale. 

Întrebată de un reporter de la Antena 3 CNN dacă PNL o va susține la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi a răspuns: „O să mă susțină”. 

Elena Lasconi vrea să refacă dreapta liberală

Elena Lasconi a spus că dreapta liberală din România trebuie să fie consolidată după trei ani de coaliție cu stânga. Ea susține ca PNL și USR să se coalizeze împotriva PSD.

„Să mă susțină pe mine, pentru că pe domnul Ciucă nu mai poţi să îl dezlipești din poză de domnul Ciolacu”, a spus Elena Lasconi. Ea vrea ca toate partidele de dreapta și centru dreapta să-i susțină candidatura la alegerile prezidențiale

„Am făcut apel şi fac încă odată apel către partidele care se consideră de dreapta și centru dreapta, pentru că în momentul de față eu spun că singura opțiune liberală din România este USR-ul”.

Nicolae Ciucă ar fi dispus să discute cu foști parteneri de guvernare

La trei ani după conflictul care a dus la ruperea coaliției de guvernare condusă de fostul premier liberal Florin Cîțu, Nicolae Ciucă spune că este pregătit să discute pentru un nou parteneriat.

USR a plecat de la guvernare în septembrie 2021 din cauza conflictelor avute cu PNL.

„Eu am avut o atitudine cât se poate de normal şi decentă şi voi avea și de aici înainte. Am sunat-o pe doamna Lasconi imediat după ce a câștigat funcția de președinte al USR, am felicitat-o și ceea ce îmi spuneți acum nu este nimic altceva, din perspectiva mea, decât o invitație la dialog. Ca atare, voi discuta și voi avea un dialog cu toată lumea”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă adaugă: „Să ne așezăm și vedem unde duc discuțiile”.

Unii liberali vor ruperea coaliției PNL-PSD

Potrivit unor stenograme de la ședința PNL, citate de Digi24, câțiva liberali militează pentru ruperea coaliției de PSD. Nicolae Ciucă s-a arătat interesat și nu a exclus să discute cu vechii parteneri de guvernare.

Printre ei se află Florin Cîțu, senator PNL, a spus: „Ar trebui să ne rupem de PSD pentru a câștiga. E greu să spui că ești anti-PSD la guvernare, nu ești credibil. Și ceilalți au plusat, spunând că PSD îi va ataca pe toate fronturile”.

Virgil Popescu, vicepreședinte PNL și fostul ministru al Energiei, a declarat: „Ciolacu nu e un partener de încredere”.