Elena Udrea, în campanie: Sunt liderul de care astăzi are nevoie PDL
Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Brașov, că este „liderul de care astăzi are nevoie PDL” și că a demonstat în cei opt ani de carieră politică faptul că nu se dă în lături de la luptă și că poate să convingă, deși a fost ținta celor mai multe atacuri și campanii negative de presă.
Udrea a venit la sediul PDL Brașov pentru a prezenta moțiunea cu care candidează la președinția PDL, intitulată „Noul PDL. O Nouă Românie”, ea fiind însoțită de fostul premier Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Cred că am capacitatea, am energia, am forța, am curajul. Am demonstrat că nu mă dau la o parte de la orice luptă politică în opt ani de carieră. Nu am făcut compromisuri niciodată și nu m-am lăsat nici impresionată, nici șantajată de atacurile adversarilor. Cred că îmi pot convinge colegii că sunt liderul de care astăzi are nevoie PDL”, a spus Udrea înainte de a intra la ședința organizată la sediul PDL Brașov.
Udrea a spus că a lucrat cu colegii din PDL Brașov mult în ultimii ani, cât a fost ministru al Turismului, și întâlnirea cu ei este o plăcere și este mai ușoară.
„De data aceasta vin în calitate de coleg care dorește să conducă PDL și va trebui să îi conving că pot fi liderul care să ducă partidul de la ceea ce este acum, de la o situație în care a pierdut două rânduri de alegeri la ceea ce fiecare dintre noi ne dorim, și anume recâștigarea încrederii electoratului, recâștigarea alegerilor și întoarcerea la guvernare”, a spus ea.
Udrea a spus că punctele ei forte sunt viziunea despre PDL, care „este strâns împletită cu viziunea a ceea ce trebuie să se întâmple cu România în acest moment”.
Întrebată ce reprezintă generația 40 pentru ea, Elena Udrea a precizat că se referă la „un electorat activ, un electorat care stă pe picioarele lui, care nu așteaptă pomeni de la stat sau pomeni lectorale în timpul campaniilor, a sperat că PDL reprezintă o altfel de clasă politică și care la un moment dat a fost dezamăgit de PDL, motiv pentru care nu a mai venit deloc la vot în 2012”.
Udrea a spus că PSD și PNL nu au făcut „o mare scofală” că s-au unit, deoarece nu au reușit să strângă prea multe voturi comparativ cu 2008.
„Dacă ne uităm la scorul USL, vedem că au luat numai 4,4 milioane de voturi, cam tot atât, cu 48.000 de voturi mai mult, decât au luat PSD și PNL în 2008. Deci nu au făcut o mare scofală că s-au unit. Din păcate, PDL a pierdut în decembrie 2012 un milion de voturi față de iunie 2012. Electoratul care nu a mai venit la vot și nu a mai votat cu PDL este cel pe care eu îl vizez în mod special atunci când spun generația 40”, a mai spus ea.
Totuși, Udrea consideră că nu se poate reconstrui un partid fără experiența celor care au trecut cu PDL prin momente foarte grele de-a lungul istoriei
partidului și care astăzi sunt la generația 60. Însă, în același timp, „nu poți să construiești dacă nu ești capabil să aduci între noi tinerii”, a adăugat Udrea.
În opinia sa, credibilitatea unui om politic se măsoară în voturi. Udrea a adăugat că ea a reușit să convingă electoratul, chiar dacă, spre deosebire de alți
colegi sau contracandidați ai ei, a fost țința preferată a nenumăratelor campanii negative de presă de-a lungul timpului.
„Chiar în decembrie, credibilitatea mea ca om politic s-a văzut în faptul că am luat aproape 43% din voturi, unul dintre cele mai bune scoruri din partid la nivel personal, 12.000 de voturi, față de Vasile Blaga, care a luat cam jumătate”, a mai precizat Udrea.
Întrebată dacă se gândește să candideze la președinția țării, Udrea a negat, spunând că „România nu este atât de misogină cât să nu voteze o femeie, doar că nu în 2014” și că trebuie văzut tipul de femeie politician care ar fi votată în România.
„Un mare succes pentru România și pentru clasa politică este dacă o femeie va putea fi aleasă într-o competiție așa de grea cum este asta și atât de reală în fruntea unui partid și pentru început este un pas suficient”, a declarat Elena Udrea.
Fostul premier Emil Boc a spus că o susține pe Udrea la președinția partidului deoarece știe să facă opoziție, este capabilă să atragă electoratul de dreapta, este capabilă să mențină parteneriatul cu președintele României și, nu în ultimul rând, să readucă în 2016 partidul la guvernare.
„Iar în raport cu opoziția cred că poate face o opoziție de fier, dură, mult mai bună decât cea pe care o facem în momentul de față”, a spus Boc.