Elena Udrea spune că PMP trebuie să dea președintele României pentru ca funcția să nu revină PSD

Elena Udrea spune că PMP trebuie să dea președintele României pentru ca funcția să nu revină PSD

Udrea a declarat, sâmbătă după-amiază, la Mamaia, în cadrul unei întâlniri cu membrii și simpatizanții PMP din Constanța, că trebuie găsit un înlocuitor pentru Traian Băsescu astfel încât funcția de președinte să nu revină tot PSD.

„Trebuie să ne pregătim pentru cel mai important examen pentru România care va fi cel din noiembrie 2014. La sfârșitul acestui an se termină cele două mandate pe care Traian Băsescu le-a avut ca președinte în fruntea țării. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem noi și noi suntem obligați să găsim și răspunsul și pe care trebuie să o pună întreaga țară este ce se întâmplă cu România din decembrie încolo. Ce se va întâmpla cu această țară, care trece în ultimii zece ani printr-un proces de reformă, de modernizare, fără niciun fel de îndoială începute sub mandatele lui Traian Băsescu, dar care este în situația posibilă, zic eu, nu probabilă, dar posibilă, ca din decembrie încolo să se trezească această țară stăpânită de PSD de la un capăt la altul. Adică, există riscul să avem PSD în Parlament, PSD la guvernare, PSD la Palatul Cotroceni”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a precizat că social-democrații și-au dovedit incompetența în cei doi ani de când sunt la guvernare și că PSD nu este în stare nici să văruiască proiectele începute în timpul guvernării Boc.

„Întrebarea la care trebuie să răspundem și pe care trebuie să și-o pună întrega țară este ce s-ar întâmpla cu România dacă de acum încolo zece ani cel puțin ar fi ocupată de PSD. Pentru că uitați guvernarea de doi ani, doi ani în care și-au dovedit incompetența, în care și-au dovedit reaua-credință pentru că au promis oamenilor că vor trăi mai bine și de fapt oamenii trăiesc în fiecare zi mai scump și mai prost, doi ani în care au promis un milion de locuri de muncă și avem șomaj în creștere, doi ani încare fondurile europene nu au mai venit în România, doi ani în care s-au oprit toate proiectele de investiții. Nu vor fi în stare nici să văruiască, asta ca să parafrazez, ceea ce s-a început în guvernarea Boc, doi ani în care au crescut taxele și impozitele și numărul lor și cuantumul lor, doi ani în care firmele s-au închis, au fost dați afară oamenii de la locul de muncă și după doi ani de performanță în creșterea taxelor și impozitelor ia uitați cum în două zile mai vine și scumpirea carburanților”, a mai afirmat Udrea.

Ea l-a criticat pe Victor Ponta spunând că vrea să pară un lider preocupat de problemele oamenilor, dar este un om de stânga „caviar” deoarece preferă Dubai și Monte Carlo.

„Chiar dacă se vrea a părea un lider de stânga căruia îi pasă de pensionari și de asistații sociali domnul Ponta este un lider de stânga caviar, adică îi place la Monte Carlo și la Dubai, dar în țară se preface a fi un om care plânge de mila celor fără venituri”, a menționat Udrea.

Ea susține că tuturor abuzurilor USL și PSD s-a opus Traian Băsescu și că din decembrie 2014 președintele țării trebuie să fie dat de PMP.

„La toate abuzurile USL și acum PSD s-a opus un om, Traian Băsescu. Din decembrie, Traian Băsescu nu va mai fi președintele României. Ce se întâmplă cu această țară, este obligația noastră să găsim răspunsul, este obligația noastră să fim atât de buni, atât de credibili, de onești, să avem atât de multă bună- credință, să vrem cu adevărat binele acestei țări în așa fel încât aducând românii lângă noi să putem să dăm președintele României în 2014”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată de jurnaliști dacă va candida la alegerile prezidențiale, Elena Udrea a evitat un răspuns precizând că trebuie depășite mai întâi alegerile europarlamentare.

„Haideți să depășim europarlamentarele. România este pentru prima dată într-o situație în care nu a mai fost. Cu opt luni înainte de alegeri nu știm nici măcar cine va candida la prezidențiale. Victor Ponta încearcă să se eschiveze, n-o să-l lase partidul, o să-l oblige să între în competiție, pe noi ne interesează cine-l bate pe Ponta. Haideți să trecem de europarlamenare și după aceea să mergem cu cel mai bun și să-l batem pe Ponta”, a răspuns Udrea.

Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară, printre care Elena Udrea, Cristian Preda, Teodor Baconschi, s-au aflat, sâmbătă, în județul Constanța, ei participând în cursul dimineții la lansarea filialei PMP Medgidia, iar după amiază având o întâlnire cu membrii și simpatizații din Constanța ai partidului, eveniment desfășurat în Mamaia.

La manifestarea din Mamaia au fost prezente peste o sută de persoane, iar printre cei aflați în sală au fost și primarii PDL din localității Castelu și Poarta Albă.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?