„De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală”, a declarat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul retragerea proiectului din Parlament.
„Cred că și în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare cum este și în vestul Europei astfel încât pentru anumite sume, pentru plafon, dacă ele sunt plătite, dovedite ca și plătite să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Rămâne în Parlament când decid parlamentarii să fie pe agenda comisiei și așa mai departe”, a completat Teodorovici.
Chestionat dacă strânge semnături în acest sens de la oamenii de afaceri, ministrul de Finanțe a răspuns: „Ar fi indicat”.
Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgență, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri.
Inițiativa legislativă a ministrului de Finanțe propune modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.