Prima pagină » Știri politice » Europarlamentar PNL: Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul să obțină sprijinul necesar

Europarlamentar PNL: Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul să obțină sprijinul necesar

Europarlamentar PNL: Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul să obțină sprijinul necesar
Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a scris, joi, pe Facebook că PSD nu are cum să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul să obțină sprijinul necesar în Parlament. El a mai adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să accepte realitatea și să scurteze criza politică prin care trece România.

„Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obțină sprijinul necesar. Opoziția trebuie să înțeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm. România trebuie să evite o criză politică prelungită. Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar și nici suport popular. Președintele le-a spus cu subiect și predicat că sunt obligați să respecte Constituția, să meargă în fața Parlamentului și să ceară un vot”, a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

Bușoi a mai scris că premierul Viorica Dăncilă nu acceptă realitatea, ceea ce prelungește perioada crizei politice.

„Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conștientizează gravitatea situației, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungește criza politică și spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului. Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab și incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toți aliații PSD au fugit, pentru că sunt conștienți de dezastrul pe care l-a făcut PSD în acești ani de guvernare și știu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a adăugat Bușoi.

El a mai spus că trebuie adoptat un program de măsuri pentru a repara „ce este de reparat”.

„Guvernul PSD va pleca. Este o chestiune de zile. Dar noi, politicienii din opoziție, avem obligația să creăm o alternativă, să dăm României o soluție. De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziție să înțeleagă că nu trebuie să așteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligație față de țară, avem o obligație față de cetățeni. Trebuie să ne așezăm la masa discuțiilor, să adoptăm un program de măsuri și să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat”, a afirmat europarlamentarul.

„Dacă Brătienii își puneau problema să accepte guvernarea sau nu, astăzi nu mai aveam România Mare. Datoria omului politic este să servească poporul tot timpul, nu part-time și nu doar când consideră el că este în avantajul partidului său. Avem datoria să asigurăm o guvernare competentă, să luăm măsurile necesare astfel încât să nu ajungem într-o criză economică și socială, iar la momentul alegerilor putem concura în mod cinstit, oferind cetățenilor oferta noastră și supunându-ne votului pe care aceștia ni-l vor da. Politicienii români trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Nu este timp de jocuri politice mici”, a conchis Bușoi.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidențiale. Miniștrii ALDE au demisionat din funcție. Ramona Mănescu a rămas la Ministerul de Externe și și-a dat demisia din ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.