Eurovisionul politic – dezbatere în HEMICICLU / Principalii candidați pentru șefia Comisiei Europene își prezintă prrogramul politic

Publicat: 23 05. 2024, 16:49
Actualizat: 23 05. 2024, 23:38

Cinci candidați ai principalelor forțe politice din Parlamentul European dezbat subiectele cheie pentru blocul comunitar. Candidații sunt interogați de publicul Hemiciclul Parlamentului, de telespectatorii care urmăresc evenimentul organizate de Birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre ale UE și de cei doi moderatori, Martin Řezníček, de la Czech TV, și Annelies Beck, VRT, Belgium.

Candidații sunt Walter Baier (Austria), Stânga Europeană; Sandro Gozi (Italia), Renew Europe Now; Ursula von der Leyen (Germania), Partidul Popular European (PPE); Terry Reintke (Germania), Verzii Europeni; și Nicolas Schmit (Luxemburg), Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).

Dezbaterea început cu subiectele legate de economie și locuri de muncă. Următoarele topicuri de discuție sunt Apărare și securitate, Climă și mediu, Democrație și leadership, Migrație și frontiere, Inovare și tehnologie

Actualul comisar european pentru muncă, Nicolas Schmit, din partea Partidului Socialiștilor Europeni, a declarat că este nevoie de mobilizare pentru a combate sărăcia. De asemenea, oamenii trebuie să beneficieze de oportunități de muncă și să fie calificați.

Pe domeniul Apărării și securității, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, care dorește un nou mandat, a declarat că este nevoie de îmbunătățirea industriei de apărare a Europei, de asigurarea opririi fragmentării, de proiecte europene comune, dar mai întâi de toate de a fi alături de Ucraina. Ucraina duce un război care înseamnă libertate împotriva opresiunii, Ucraina luptă pentru valorile noastre și ale tuturor națiunilor libere, a spus ea.

 

CITEȘTE ȘI: