EXCLUS! Darius Vâlcov NEAGĂ că și-ar fi PLAGIAT teza de doctorat. Se încearcă decredibilizarea mea

Publicat: 19 02. 2019, 11:48
Actualizat: 25 03. 2019, 19:19

„Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenții privind lingouri și bani ascunși prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI (am inclus aici și acoperiții), cataloghează teza mea de doctorat drept una parțial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS! În altă ordine de idei, dacă nu știați, în luna ianuarie, media cotațiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 și la 6 luni a fost 3,27. Numărul tranzacțiilor la 3 și la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adică băncile, între ele, nu s-au împrumutat deloc. Cotațiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor populației)”, a transmis, marți, pe Facebook, Darius Vâlcov.

Reacția lui Darius Vâlcov vine după ce PressOne l-a acuzat pe consilierul premierului Viorica Dăncilă că ar fi plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București.

 

„După analizarea lucrării, putem prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei. Sursele originale pe care le-am identificat sunt exclusiv cărți de economie, care nu sunt disponibile online„, susține Emilia Șercan într-un articol în Pressone.

Darius Vâlcov s-a înscris la doctorat în 2001, când România se afla la începutul perioadei de preaderare la Uniunea Europeană (UE). „Această informație devine relevantă când citim titlul tezei sale: „Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană„. Lucrarea a fost susținută la un an după ce România aderase la UE, deci tema de cercetare nu se mai justifica la acel moment. Cu toate că studiile doctorale au durat 7 ani, iar tema își pierduse orice importanță la momentul susținerii tezei, Darius Vâlcov nu a reușit să producă o lucrare originală”, potrivit sursei citate.

 

În 2001, anul înscrierii la doctorat, el a devenit și student al Facultății de Drept din cadrul Universității „Spiru Haret”, pe care avea să o absolve trei ani mai târziu, în 2004. În bibliografia tezei sale de la ASE sunt menționate patru articole pe care le-a semnat împreună cu Cristian Florin Ciurlău – actualmente conferențiar universitar la Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate a Universității „Dimitrie Cantemir”. După ce Vâlcov a devenit, în 2014, ministru de Finanțe, Ciurlău a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Loteria Română. Ulterior, în noiembrie 2017, Ciurlău a devenit membru în Consiliul de Programare Economică, entitate care face parte din Comisia Națională de Prognoză.