Executivul monitorizează zborurile ANULATE care au legătură cu aeroporturile româneşti. Pasagerii pot cere DESPĂGUBIRI

Publicat: 28 06. 2024, 16:15

This browser does not support the video element.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, i-a îndemnat, vineri, pe românii afectaţi de zborurile anulate să deschidă litigii pentru a solicita despăgubiri companiilor, subliniind că Executivul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile româneşti.

Întrebat dacă Guvernul poate interveni în vreun fel în cazul companiei Wizz Air care a anulat zboruri şi are alte multe întârziate, Constantin a răspuns: ,,Guvernul monitorizează şi este informat despre acele zboruri dacă au legătură, dacă apelează la aeroporturi româneşti, este şi normal să se întâmple aşa, dar vorbim despre o companie privată.

Poate ar trebui să ne amintim de o campanie de conştientizare a statutului nostru european. ‘Sunt cetăţean european şi am drepturi’ – era supratitlul acelei campanii. Românii care sunt, din nefericire, afectaţi – este şi perioadă de vacanţă şi concedii, de întârzieri sau anulări de zboruri de la orice companie – au dreptul şi pot deschide diverse litigii pentru a solicita despăgubiri către acele companii. Da, monitorizarea există, dar ce măsuri pot fi luate de către statul român, mai mult decât ce v-am spus, nu ştiu, a mai spus Mihai Constantin.

CITEȘTE ȘI:

HAOS pe un aeroport din România, după ce zeci de curse au fost anulate sau au avut întârzieri și de 6 ore