„Sunt vicepremier al României, dar sunt și eu un om liber, mă pot plimba, mă pot duce unde vreau eu și nu am nevoie de pază. Unele lucruri sunt greu de demonstrat. E o decizie politică de a înființa o asemenea comisie (n.r. privind SPP) și trebuie lămurite foarte multe lucruri și vă spun cel mai important lucru: deja sunt de câteva luni la minister-exista o mare presiune asupra lor, toată lumea în ministerul meu spune că de ce să semnăm că mi-e frică că oricând pot să mă duc în altă parte. Cred că trebuie să lămurim lucrurile, să devenim o societate normală, ca partenerii noștri din UE, dar nu tot timpul să existe „suspiciuni rezonabile”, de fiecare dată să îți fie frica să faci lucruri. O societată nu se poate dezvolta sub presiune, o societate se poate dezvolta dacă lucrurile sunt normale într-o țară”, a declarat Paul Stănescu.
Jurnaliștii l-au întrebat pe vicepremier de ce nu s-a adresat organelor abilitate referitor la informațiile pe care le deținea despre SPP: „Nu m-am plâns la Dragnea, eu am spus la CEx. Le-am spus colegilor mei. Nu am vrut să merg la parchet”.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut mai multe comentarii la adresa șefului SPP, Lucian Pahonțu, acuzându-l că se implică în politică. Ultima relatare legată de Pahonțu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.
„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are și probleme acum sau poate că este o simplă coincidență – el a spus în mai multe întâlniri publice în țară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonțu care a spus că nu vorbește în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – și a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat și că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat și chiar o să ajungă președintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la prima ședință de guvern, că a transmiscă nu vrea să beneficieze de protecția ofițerilor SPP.