Prima pagină » Știri politice » Fabrica din România care oferă SALARII ca în străinătate. Se caută peste 200 de angajați

Fabrica din România care oferă SALARII ca în străinătate. Se caută peste 200 de angajați

Fabrica din România care oferă SALARII ca în străinătate. Se caută peste 200 de angajați

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, printr-o serie de postări pe Facebook, inaugurarea oficială a fabricii Nokian Tyres din Oradea.  Este o investiție în valoare de 650 de milioane de euro, la care Guvernul României a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro.

Fabrica este parte a unui Program Național pentru Marea Industrie în valoare de 2 miliarde de euro.

Această fabrică va produce anvelope începând de anul viitor, fiind un exemplu al relocării de succes a unei companii internaționale din Rusia în România. Ciolacu a subliniat că fabrica, care va ajunge la 500 de angajați până în 2025, reprezintă un model de colaborare între investitori, autoritățile locale și Guvernul României. Până la finalul acestui an, personalul va număra 300 de angajați.

Premierul a lăudat dezvoltarea economică a orașului Oradea, unde investițiile din fonduri europene sunt vizibile. El a promis sprijin pentru IMM-uri, despre care a spus că sunt „coloana vertebrală a economiei”, subliniind că Guvernul va continua să acorde granturi și împrumuturi favorabile pentru creșterea competitivității și adoptarea noilor tehnologii.

„Vom susține creșterea capitalului românesc și dezvoltarea unei economii puternice și prospere”, a scris premierul pe Facebook.

Proiectul lui Marcel Ciolacu pentru reindustrializarea României

Premierul a anunțat pe Facebook lansarea Planului Național pentru Marea Industrie, considerat cel mai important pachet economic de susținere a economiei. Valorează 2 miliarde de euro și este axat pe trei piloni principali.
„Primul pilon este ”Schema de Sprijin pentru Investițiile Strategice” în industria de prelucrare, cu un buget de peste 500 milioane euro.
Al doilea pilon este Programul National de Sprijin pentru Marea Industrie din România. Este o schemă de ajutor de stat de 1 miliard euro pentru marile companii.
A treia componentă a planului înseamnă o schemă de ajutor de stat pentru companii care propun investiții în producția de materii prime industriale”, a enumerat premierul cei trei piloni principali.
„Dezvoltarea țării prin investiții mari în autostrăzi, școli și spitale este de fapt calea sigură pentru ca România să aibă o creștere economică importantă în următorii ani!”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, către antreprenori: Calea sigură de creștere economică pentru o țară puternică și prosperă

Marcel Ciolacu a vorbit cu antreprenorii din Oradea că susținerea IMM-urilor rămâne una dintre principalele sale priorități.
„Ele sunt coloana vertebrală a economiei! Astfel de afaceri sunt cele care stimulează inovarea și creează cele mai multe locuri de muncă”, a spus premierul.
Guvernul a lansat cel mai amplu program de susținere care să alimenteze creșterea capitalului românesc în economie.
„Mi-am notat cu atenție problemele ridicate azi de antreprenorii orădeni, majoritatea fiind teme legitime și cu o perfectă logică economică. Împreună cu colegii mei din Guvern, vom face toate eforturile să găsim cele mai bune soluții”.
Premierul le garantează antreprenorilor din Oradea , cât și tuturor IMM-urilor din România este că, atât timp cât PSD este la guvernare, va continua să acorde asistență financiară, granturi și împrumuturi favorabile IMM-urilor ca să le sporească competitivitatea și productivitatea prin adoptarea noilor tehnologii. Își dorește formarea forței de muncă și extinderea pieței dacă va ajunge președinte.

„În plus, le garantez că voi fi un președinte al României care, în orice vizită oficială în străinătate va avea un număr consistent de firme românești în delegația oficială. Pentru că aceasta este #calea sigură de a crește economia românească, de a dezvolta capitalul local și de a avea o țară puternică și prosperă!”, a promis premierul.
Sursa Foto: Marcel Ciolacu, Facebook

Citește și: Marcel CIOLACU, despre ce se va întâmpla după creșterea TAXELOR: Nu va fi o problemă pentru România

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și