Prima pagină » Știri politice » Fifor susține că românii care vor lucra part-time vor avea o pensie sub nivelul minim garantat

Fifor susține că românii care vor lucra part-time vor avea o pensie sub nivelul minim garantat

Fifor susține că românii care vor lucra part-time vor avea o pensie sub nivelul minim garantat
PSD solicită Guvernului Orban măsuri suplimentare de protecție a angajaților, după eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, transmite Mihai Fifor. El susține că fără aceste măsuri există riscul ca sute de mii de români care au lucrat part-time să aibă o pensie sub nivelul minim garantat.

„Noi am votat aceste măsuri, în speranța că ele vor fi dublate de alte decizii coerente, pentru că altfel ceea ce s-a adoptat în Camera Deputaților nu se va regăsi într-o îmbunătățire a nivelului de trai al oamenilor, așa cum ne dorim.Reprezentanții PSD au spus, de la început, că trebuie să fim foarte atenți în ceea ce privește impozitarea salariilor part-time la nivelul salariului minim. În cazul în care nu vor fi luate și alte măsuri, care să vizeze protecția angajaților, ne vom trezi peste ani de zile cu sute de mii de români, care au fost plătiți cu salarii de 2 sau 4 ore, că vor avea pensii sub nivelul minim garantat. De aceea, tragem încă un semnal de alarmă și cerem guvernului măsuri suplimentare de protecție a angajaților”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

El susține că proiectul de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanți și eliminarea supraimpozitării contractelor part-time a trecut de Camera Deputaților cu ajutorul PSD, deoarece liberalii au foat 20% din numărul total de parlamentari.

Totodată, fostul secretar general al PSD a afirmat că prin eliminarea supraaccizei la carburanți veniturile statului pierd 3,5 miliarde de lei anual.

„În ceea ce privește eliminarea supraaccizei, PSD a votat legea pentru că a presupus că s-au purtat discuții cu firmele care comercializează carburanți, astfel încât scăderea taxei să se vadă în scăderea prețurilor la pompă pentru cetățeni. Litrul de combustibil ar trebui să coste mai puțin cu 38 de bani, adică mai puțin de 20 de lei pe un plin la mașină, de la 1 ianuarie 2020. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că Guvernul PNL acționează din nou în favoarea companiilor și în defavoarea românilor. Mai ales că, prin eliminarea supraaccizei veniturile statului pierd 3,5 miliarde de lei anual, asta în condițiile în care zilnic ne spune Guvernul Orban că nu sunt bani și trebuie să ne împrumutăm la bănci. Adică românii, în condițiile în care prețul carburanților va rămâne același, vor pierde pe de o parte 3,5 miliarde de lei, iar în plus vom lua noi împrumuturi, pentru a acoperi această gaură la buget”, a mai scris Fifor.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanți, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puțin la un plin de combustibil de 60 de litri.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două abțineri.