Fii curat la volan în VACANȚĂ / Robert Cazanciuc: Nu folosiți mașina ca pe o ARMĂ

Publicat: 01 05. 2024, 10:07
Actualizat: 01 05. 2024, 11:08

Fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, împreună cu mai mulți voluntari au împărțit pliante informative despre Legea Anastasia pe Autostrada Soarelui, la începutul vacanței de 1 Mai și de Paști.

Aceleași materiale au fost înmânate de polițiștii rutieri șoferilor care merg spre Litoral. De asemenea, și panourile publicitare de pe autostradă atenționează asupra Legii Anastasia, a informat Robert Cazanciuc.

Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau droguri ori nu aveți permis. Nu-i lăsați nici pe cei ce lângă voi să comită o astfel de imprudență. Dacă produceți în aceste condiții accidente mortale, Legea Anastasia prevede pedeapsa închisorii cu executare. Fără excepții, a scris pe Facebook Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD, inițiatorul Legii Anastasia, a lansat apelul ca cei care pleacă în vacanță să nu folosească mașina ca o armă. „Legea Anastasia vă trimite la închisoare”, este mesajul lui Cazanciuc.

 Este un prilej de relaxare și de distracție, iar tentațiile sunt mari. Nu folosiți mașina ca pe o armă. Gândiți-vă de două ori înainte să vă urcați la volan, fie că veți consuma alcool sau substanțe interzise ori nu aveți drept de a conduce. Gândiți-vă de două ori nu doar la viețile altora, ci și la ale voastre. Legea Anastasia vă trimite la închisoare.

LegeaAnastasia, inițiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc, poartă numele fetiței care a murit în anul 2022 din cauza unui șofer fără permis.

Legea Anastasia a fost promulgată pe data de 7 iulie 2023. Conform acesteia, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere.

CITEȘTE ȘI: