FILMUL consultărilor de la Cotroceni. VIDEO

Publicat: 17 12. 2012, 12:25
Actualizat: 18 03. 2015, 20:59

Consultările de la Cotreceni au avut un ton calm. Imaginile transmise de Președinție îi arată pe Kelemen Hunor și Laszlo Borbely discutând amical cu Vasile Blaga, în timp ce Gabriel Oprea s-a întreținut cu Tudor Barbu, liderul senatorilor PPDD.

În momentul când președintele Traian Băsescu a intrat în sală, politicienii s-au ridicat la unison în picioare, așezându-se la semnul șefului statului.

Președintele i-a întrebat pe rând, în ordinea numărului de mandate obținut, ce propuneri de prim-ministru au. Primul a fost Victor Ponta care i-a înmânat scrisoarea celor patru lideri ai partidelor din USL. „Aici scrie Victor Ponta”, a replicat Băsescu. După ce microfonul a fost preluat de PNL, în lipsa lui Crin Antonescu, președintele a continuat: „Aș fi vrut să spună președintele PNL acest lucru (susținerea lui Ponta, n.red). Având în vedere că sunteți un delegat autorizat, e-n regulă”, i-a spus el lui Eduard Hellvig, trimisul lui Antonescu la discuții.

Imaginile confirmă că PDL, PPDD, Forța Civică și PNȚCD nu au avansat alte nume, în timp ce UDMR și minoritățile și-au anunțat oficial susținerea pentru Ponta.