Florin Barbu a prezentat conducerii PSD planul de reoganizare a ministerului. Marcel Ciolacu îi asteaptă si pe ceilalți ministri

Publicat: 02 09. 2023, 16:12

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a prezentat sâmbătă în sedința Consiliului Politic Național al PSD planul său de reorganizare a ministerului pe care îl conduce. Anunțul a fost făcut de presedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Premierul l-a lăudat pe ministrul Agriculturii, pentru gestul făcut „din proprie inițiativă” si îi îndeamnă si pe ceilalți colegi să-i urmeze exemplul.

Si îl felicit pe colegul meu Florin Barbu că deja a venit în fața colegilor, chiar fără să anunțe, să-și prezinte viziunea pe care o are. Îi invit și pe ceilalți colegi să intrăm în această zonă de reformă administrativă

Marcel Ciolacu a spus că reorganizarea instituțiilor statului se va face în luna octombrie. Cadrul legal de reorganizare a fi cumprins în legea de asumare a răspunderii, cu care Marcel Ciolacu va merge în Parlament, în luna septembrie.

Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizare a administrațiilor locale și centrale, fiecare ministru va veni în ședințele de Guvern cu o propunere de ordonanță de reorganizare a ministerelor. Numai așa putem duce o reformă până la capăt și acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista nicio amânare.