Florin Barbu anunță că ghidul solicitantului pentru energie verde în fermele și fabricile românești este public. Ghidul are drept scop sprijinirea investițiilor în producția și/sau stocarea de energie electrică din surse regenerabile, respectiv: solară și eoliană, pentru sectorul agricol, îmbunătățiri funciare și industria alimentară.
Ghidul solicitantului este un material de informare tehnică a potenţialilor beneficiari ai finanţărilor din Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare şi se constituie în suport informativ complex pentru întocmirea proiectelor conform exigenţelor specifice.
Din 9 noiembrie 2023, ora 08:00 și până la data de 23 noiembrie, ora 23.59, va fi deschisă sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru realizarea capacităților noi de producere a energiei electrice din surse solare sau eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate, a precizat Florin Barbu, pe rețelele de socializare.
Ghidul solicitantului are drept obiective, următoarele:
a) realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate;
b) realizarea capacităților noi de producere de energie electrică din surse eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate;
„Îmi doresc ca, pentru această schemă de sprijin, să aplice cât mai mulți fermieri, producători, procesatori și organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/ FOUAI) pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic”, a mai precizat Florin Barbu.
Conform Gidului, principalii beneficiari sunt:
a. Întreprinderile din sectorul agricol (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF, precum și cooperativele agricole ori societățile cooperative agricole care dețin active fizice de producție și/ sau procesare produse agro alimentare), legal constituite și înregistrate la ONRC;
b. Întreprinderile din sectorul industriei alimentare (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF), legal constituite și înregistrate la ONRC;
c. Organizații/ federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/FOUAI), constituite conform Legii nr. 138/2004 privind îmbunătățirile funciare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Ghidul poate fi consultat integral – AICI.
CITIȚI ȘI: