Florin Barbu: Eșecul Casei Unirea este că NIMENI nu a luat în calcul dezvoltarea Casei Unirea cu investiții

Publicat: 09 10. 2024, 15:31

This browser does not support the video element.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat la briefingul de presă despre Casa Unirea unde au fost făcute percheziţi, că au fost nişte sesizări pe care le-a primit şi a luat decizia să trimită Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale.

 

La Casa Unirea au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul Agriculturii. În acel moment, am luat decizia să trimit Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale, a spus ministrul Florin Barbu, după şedinţa de Guvern.

Întrebat dacă intenționează să mențină această instituție, reînviată pentru a doua oară în 2022, Ministrul Agriculturii a declarat că: ,,Eșecul Casei Unirea este că nimeni nu a luat în calcul dezvoltarea Casei Unirea cu investiții și aici vorbim de centrele de colectare care în momentul de față sunt aproape finalizate studii de fezabilitate, urmează a fi lansate licitațiile pentru proiectare și execuție. Mai mult de atât, succesul oricărei societăți comerciale este de a avea un volum mare pentru a putea negocia un preț corect cu retailerii, astfel încât retailerii să nu mai spună că nu au cantitățile necesare pentru a asigura efectivul de de produse pe tot întreg an.”

Ministerul Agriculturii nu are documente de la Casa Unirea. Ministerul Agriculturii și ministrul Agriculturii nu au nicio atribuție asupra Casei Unirea. Din punct de vedere legal, Casa Unirea este condusă de AGA. AGA a anumit consiliul de administrație și bineînțeles, directorul general. Este o societate în care Ministerul Agriculturii este acționar, iar forma de conducere a Casei Unirea este AGA, a mai completat Barbu.

CITEȘTE ȘI:

60 de percheziții la sediile „Casa UNIREA”. Procurorii o vizează pe Mariana Cotoi, fosta directoare a societății înființate sub „bagheta” lui Dragnea