Florin BARBU, la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii: Fermierii noștri au nevoie de SPRIJIN REAL, nu de piedici suplimentare

Publicat: 10 09. 2024, 12:22
Actualizat: 10 09. 2024, 12:23

„Fermierii noștri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare, pentru a continua să producă suficient”, transmite Florin Barbu, de la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii, organizată la Budapesta. 

Așa cum am spus de fiecare dată, în cadrul Consiliilor AgriFish, fermierii noștri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare, pentru a continua să producă suficient, declară ministrul Barbu.

Miniștrii Agriculturii din toate statele membre ale Uniunii Europene discută despre măsurile de sprijin pentru fermierii  pe care le vor implementa în perioada următoare!

Pentru că seceta severă a afectat puternic fermierii din majoritatea statelor membre, este necesar să urgentăm distribuirea fondurilor europene destinate despăgubirilor fermierilor

Știu că aceste fonduri le sunt necesare fermierilor români și mă voi lupta ca aceștia să primească sprijinul pe care l-am promis, transmite ministrul Barbu.

Președinția maghiară a organizat reuniunea informală a miniștrilor agriculturii la Budapesta și zonele învecinate între 8 și 10 septembrie.

Reuniunea se va încheia pe 10 septembrie cu o dezbatere de lansare a unei politici agricole comune după 2027, axată pe fermieri, către o agricultură europeană competitivă, rezistentă la criză, durabilă, prietenoasă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

CITEȘTE ȘI: