Florin Barbu: Nu vreau ca produsele românești să aibă un ADAOS comercial la raft mai mare decât produsele care vin din import

Publicat: 21 10. 2024, 12:03

This browser does not support the video element.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că are în planul ca cei ,,1,5 miliarde de euro pe care noi îi vom investi în următorii 4 ani practic va clasa România în industria alimentară pe primul loc în sud-estul Europei.”

Cele trei paliere importante în agricultură sunt vegetal, zootehnia și, de ce nu, cel mai important lucru, industria alimentară, astfel încât să avem produse românești, să și exportăm aceste produse românești. Iar cei 1,5 miliarde de euro pe care noi îi vom investi în următorii 4 ani practic va clasa România în industria alimentară pe primul loc în sud-estul Europei, a spus Florin Barbu.

Întrebat dacă va continua plafonarea prețurilor la alimentele de bază, Florin Barbu a spus pe viitor în cazul în care nu se va ajunge la un parteneriat va fi dat un act normativ.

În momentul de față avem plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază pentru românii cu venituri mici și medii în România. Sunt în discuții cu retailerii, dar și cu procesatorii. Ne dorim foarte mult și nu vreau să mai existe vreo practică în România astfel încât produsele românești să aibă un adaos comercial la raft mai mare decât produsele care vin din import. Vreau să le asigur românilor că vor avea prețuri de calitate și produse de calitate la raft. În cazul în care nu vom ajunge la un parteneriat între retail, procesatori și fermierii în România, vom veni imediat cu un act normativ astfel încât să eliminăm aceste practice practici comerciale, neloiale, a mai spus Florin Barbu.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: Nu voi mai face niciodată o coaliţie cu PSD