Florin Barbu: ,,Plafonarea adaosului comercial pentru alimente de bază, cea mai corectă decizie pentru stoparea creșterii excesive a prețurilor”

Publicat: 29 08. 2024, 12:11
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a prezentat, joi, într-o postare pe Facebook că: ,,Plafonarea adaosului comercial pentru alimente de bază a fost cea mai corectă decizie pentru stoparea creșterii excesive a prețurilor și protejarea puterii de cumpărare a românilor.”
Florin Barbu a mai menționat că: ,,Ne-am asumat această măsură și am reușit să avem parte de susținerea și înțelegerea marilor lanțuri de magazine. Datele furnizate de Consiliul Concurenței arată că prețurile produselor incluse în lista celor cu adaos comercial limitat au scăzut în iunie 2024 față de iunie 2023 și cu 20 – 30%. În plus, vedem acum, la un an de la implementarea acestei măsuri, că toate criticile venite de la unii politicieni și așa-ziși analiști nu au avut niciun fel de legătură cu realitatea și cu interesele românilor.”
Ministrul Agriculturii a mai spus că ,,PSD a asigurat stabilitatea și am găsit mereu soluții pentru problemele create de alte partide! Este evident că această măsură trebuie să fie continuată și extinsă, așa cum își doresc românii”
CITEȘTE ȘI:

Mii de alimente ar putea avea prețuri MAI MICI din toamnă. Ce ieftiniri îi așteaptă pe români