Prima pagină » Știri politice » Florin Cîțu: „Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”

Florin Cîțu: „Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”

Florin Cîțu: „Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”
Florin Cîțu Imagine: Mediafax FOTO Eduard_Vinatoru

Premierul Florin Cîțu a declarat că este dispus să preia interimar conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene în eventualitatea unei demisii a actualului deținător al portofoliului, Cristian Ghinea.

Șeful Guvernului a făcut declarația în contextul în care a fost întrebat, sâmbătă, la Timișoara, ce urmează să facă în contextul în care USR-PLUS a anunțat depunerea unei moțiuni la adresa sa, informează site-ul agenției Agerpres.

„Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (…). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu Ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a mai spus că ordonanța de urgență pentru compensarea costurilor cetățenilor cu facturile la energie se numără printre prioritățile pe termen scurt ale Guvernului.

„Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică”, a mai subliniat Cîțu.

Premierul Florin Cîţu îşi va prezenta moţiunea de candidat la preşedinţia partidului în faţa membrilor PNL Timiş.

Florin Cîțu: Deprecierea leului nu e legată de criza politică

Euro a atins vineri un nou maxim istoric în raport cu leul, fiind cotat la 4,9416 lei. Premierul Florin Cîțu spune că deprecierea monedei naționale nu a fost influențată de criza politică și că leul rămâne una dintre cele mai stabile monede din regiune.

„Cursul leu-euro e determinat de piață. Este foarte complicat să spunem că ceea ce se întâmplă astăzi aici are legătură cu cursul. Deprecierea leului începuse înainte de acest eveniment”, a spus Florin Cîțu.

„Poate să fie legat de dobânzile foarte mici din piața din România. Dacă ne uităm la dobânzile la credite, acestea scad. Ar trebui să fim foarte atenți ce se întâmplă cu piața internațională. Nu e motiv de îngrijorare. Leul este una din cele mai stabile monede din afara zonei euro”, a adăugat el.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și