Florin Cîțu, la 146 de ani de la înființarea PNL: „Nu există altă soluție, doar liberalismul”
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pe Facebook prin care marchează aniversarea de 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, care a avut loc în 1875.
Partidul Național Liberal (PNL), înființat sub această denumire pe data de 24 mai 1875, este cea mai veche formațiune politică din țară iar luni este marcată aniversarea de 146 de ani. Cu această ocazie, prim-ministrul Florin Cîțu, care face parte din acest partid, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a menționat faptul că atunci când a decis să intre în politică singura variantă era să fie liberal.
„Românii trebuie să știe că guvernul de dreapta este singura soluție!”
„La mulți ani, România liberală!
Partidul Național Liberal aniversează astăzi 146 de ani de la înființare. Aproape un veac și jumătate în care PNL a promovat singura soluție pentru bunăstarea tuturor cetățenilor: liberalismul. Când am decis să intru în politică, am știut că singura variantă este să fiu liberal. DOAR liberalismul salvează România, iar românii trebuie să știe că guvernul de dreapta este singura soluție! În 2019, PNL a scăpat țara de PSD și și-a asumat guvernarea într-o perioadă foarte dificilă. Acum, guvernul pe care îl conduc își asumă cele mai curajoase reforme liberale. Pentru România urmează o etapă importantă, de creștere economică. Nu există altă soluție, doar liberalismul.
La mulți ani, PNL!”, a transmis Florin Cîțu.
Partidul Național Liberal reunea mai multe facțiuni politice liberale care s-au reunit în 1875, cu ocazia alegerilor, pentru a deveni o formațiune puternică ce avea scopul de a-i înlătura pe conservatorii aflați la putere. Astfel, Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, George D. Vernescu și Alexandru G. Golescu au stabilit o alianță parlamentară pe 24 mai prin care puneau bazele Partidului Național Liberal.
Președinți ai PNL înainte de regimul comunist
- Ion C. Brătianu – primul președinte al partidului, până la moartea sa din 1891;
- Dumitru Brătianu (1891–1892);
- Dimitrie A. Sturdza (1892–1909);
- Ion I. C. Brătianu (1909–1927);
- Vintilă Brătianu (1927–1930);
- Ion G. Duca (1930–1933) – asasinat de legionari;
- Constantin I. C. Brătianu (1933–1947) – condamnat la închisoare de comuniști, liderul liberal a murit în penitenciarul Sighet.