Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, că soluţia pentru actuala situaţie politică trebuie negociată în interiorul coaliţiei, nu în afara acesteia.
„Eu, Florin Cîțu, am intrat în politică și am spus foarte clar că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. Partidul Național Liberal și eu, atât timp cât sunt în PNL, nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român”, a transmis Florin Cîțu, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL.
Florin Cîţu a făcut astfel apel la responsanbilitate, în contextul în care pe agendă sunt multe proiecte de acte normative importante.
„Orice soluţie pentru situaţia în care de găsim astăzi trebuie negociată în coaliţia de guvernare, nu în afara coaliţiei de guvernare. Fac apel la responsabilitate, la maturitate, pentru că avem decizie importante de luat în perioada următoare”, a spus premierul, făcând referire la PNRR, dar și actul normativ privind compensarea facturilor românilor la finalul anului, legea consumatorului vulnerabil.
„Soluția pentru situația actuală se află în discuțiile din coaliție, nu în negocierile din afara coaliției”, a repetat premierul.
Declarațiile premierului vin în contextul în care USR PLUS a anunțat că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu și că va susține o moțiune de cenzură, iar PSD a publicat, joi, textul propriei moțiuni de cenzură.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară la România TV, că social-democrații vor depune moțiunea de cenzură după ce vor fi siguri că au cele 234 de semnături necesare, însă nu exclude nici varianta ca PSD să semneze moțiunea pe care USR PLUS și AUR o vor depune pentru dărâmarea Guvernului Cîțu.
Liderii USR PLUS, reuniți joi seara în ședința Biroului Național, au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîțu de la șefia Executivului, vor depune luni, la prima oră, alături de AUR, moțiunea de cenzură anunțată.
Pentru a trece în Parlament, acesta trebuie depusă cu 117 de semnături și votată de 234 de parlamentari.