Florin Jianu PLEACĂ din conducerea Consiliului Național al IMM. Candidează pentru funcția de vicepreședinte PSD la Congres

Publicat: 23 08. 2024, 12:54
Actualizat: 23 08. 2024, 13:28
Foto: cnipmmr.ro

Florin Jianu a anunțat vineri că se retrage de la conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Jianu este propus de Organizația PSD Sector 1 București pentru un post de vicepreședinte PSD la Congresul din 24 august.

Anunțul a fost făcut chiar de către Florin Jianu pe pagina sa de Facebook: „Am informat Consiliul Național al CNIPMMR de retragerea mea din funcția de presedinte CNIPMMR, dar rămân cu sufletul și spiritul alături de acești oameni, împartășind aceleași idealuri și valori legate de viitorul economiei românești. Multumesc CNIPMMR pentru 18 ani speciali, a fost o onoare să fiu parte din familia IMM-urilor din România și de colegii din conducerea CNIPMMR, alături de care am muncit atâția ani. Îi asigur pe toți antreprenorii că rămân fidel principiilor care ne-au unit în tot acest timp: principiul moralei și dialogului, cel al integrității și cel al respectului”.

El și-a anunțat candidatura pentru postul de vicepreședinte PSD la Congresul ce are loc la Romexpo, sâmbătă, 24 august.

Încep un nou capitol în cariera: mă alatur echipei Partidului Social Democrat și sunt onorat de propunerea Organizației PSD Sector 1 București de a candida pentru un post de Vicepresedinte al acestui partid la Congresul din 24 august.

Nu văd acest pas ca pe o schimbare de tabără, ci ca pe o continuare firească a unei cariere de 20 de ani în slujba economiei românești, a antreprenoriatului local și a sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Le voi ramane mereu alături, ei m-au învățat ce înseamnă economia reală și ambiția de a duce lucrurile la bun sfârșit în ciuda tuturor piedicilor, a precizat fostul președinte al IMM-urilor.

Cine este Florin Jianu?

Florin Jianu a fost din martie până în decembrie 2014 ministru pentru IMM-uri, mediul de Afaceri și Turism și președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (Young Entrepreneurs of the European Union – JEUNE) din ianuarie 2012 până în martie 2014.

Din ianuarie 2008 până în martie 2014, Florin Jianu a fost președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

În luna ianuarie 2017, a fost ministru pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, demisionând din funcție la 2 februarie 2017, după discuțiile legate de OUG 13.

CITIȚI ȘI:

Congresul PSD: Marcel Ciolacu reîmparte funcțiile în partid. Gabriela Firea, înlocuită de Daniel Băluță