Fortul 13 JILAVA a intrat în administrarea CJ Ilfov, prin H.G/ Acesta va deveni obiectiv cultural și turistic

Publicat: 28 06. 2024, 11:38
Actualizat: 28 06. 2024, 12:16
Așa cum anunța cu ceva timp în urmă președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, Fortul 13 Jilava a ajuns în administrarea instituției pe care o conduce. Hotărârea a fost adoptată în ședința de guvern de vineri. Fortul Ansamblul reprezintă un monument al represiunii comuniste, iar cu ajutorul acestei hotărâri de guvern va putea fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și turistic.
Ministrul Culturii, raluca Turcan, ministrul Justiției, Alina Gorghiu și președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, au găsit o soluție pentru recuperarea clădirii Fortului 13 Jilava, fosta închisoare comunistă, pe care o vor transforma în obiectiv cultural și turistic. Printr-o hotărâre de guvern adoptată vineri, aceasta a trecut în administrarea CJ Ilfov, care va investi în restaurarea, consolidarea și integrarea acestuia în circuitul turistic.
Fortul 13 Jilava va fi consolidat, conservat, restaurat și valorificat din punct de vedere turistic și cultural, în termen de 5 ani de acum încolo. Cu alte cuvinte, Fortul 13 devine muzeu. Restaurarea se va face cu bani din bugetul Consiliului Județean Ilfov, dar și din alte surse. Nu ratăm nicio linie de finanțare pentru că este extrem de important.
Mai devreme a fost adoptată hotărârea de guvern care transferă Fortul 13 din administrarea Penitenciarului Jilava în administrarea Consiliului Județean Ilfov, a transmis Hubert Thuma pe Facebook.
CITEȘTE ȘI:

Președintele CJ ILFOV, Hubert THUMA a făcut anunțul: Fortul 13 JILAVA devine muzeu

CJ Ilfov protejează județul cu dronă cu termoviziune/Echipamentul previne evenimentele care ar putea periclita viața și siguranța cetățenilor