Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ofertat să candideze în sectorul 1. Liberalii refuză candidatul PC

Publicat: 03 10. 2012, 18:56
Actualizat: 06 07. 2016, 02:44

Liberalii din Sectorul 1 i-au propus fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, să candideze în București, fie pentru un post de deputat, fie în colegiul de la Senat lăsat liber de președintele PNL, Crin Antonescu.

În negocierile din cadrul USL, liberalilor le-au revenit trei colegii de deputat și unul de senator. Un colegiu pentru Senat și unul pentru Camera Deputaților au fost repartizate la PSD, iar un colegiu de Senat la PC.

Dacă la PSD lucrurile sunt rezolvate, președintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, urmând să candideze în colegiul 4 pentru Camera Deputaților, iar ministrul de Externe, Titus Corlățean, pentru colegiul 1 de la Senat, liberalii negociază cu cei de la PC colegiul de la Senat,

Conservatorii l-au propus pentru colegiul de Senat din care a plecat Crin Antonescu pe Dumitru Pelican, variantă care a trezit nemulțumire în interiorul PNL Sector 1.

În cadrul ultimelor negocieri din Alianța de Centru – Dreapta, conservatorii s-a arătat dispuși să renunțe la colegiul de la Senat, urmând să primească un colegiu în alt sector.

În Sectorul 1, PNL a stabilit candidații pentru două colegii de la Camera Deputaților: Ludovic Orban – colegiul 3 și Diana Tușa – colegiul 2. Lui Călin Popescu Tăriceanu i s-a oferit fie colegiul de la Senat, fie cel de la Camera Deputaților. Fostul premier a declarat recent că este posibil să candideze în același colegiu din județul Ilfov în care a candidat și în 2008.

Primarul Adrian Chiliman, dar și președintele filialei, Vlad Moisescu, încearcă să-l convingă pe Tăriceanu să întărească tabăra din Sectorul 1.

În această seară, liberalii, conservatorii, uneperiștii și social-democrații discută lista finală a colegiilor din București