Decizia Curții de Apel București poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se va da o sentință definitivă.
Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-ar fi promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrița – Secția civilă, că, din funcția de secretar de stat pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiție sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei (fiul acesteia, n.r.), a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.
În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat lui Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Ovidiu Puțura i-ar fi dat judecătoarei articole de încălțăminte, prin intermediul soției sale.
Puțura mai este acuzat că, în perioada 2013 – 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.