FT: Viktor Orbán se întâlnește cu Volodimir Zelenski, la Kiev / Prima vizită în Ucraina de la începutul războiului

Publicat: 02 07. 2024, 10:05
Actualizat: 02 07. 2024, 10:17

Renumitul critic al ajutorului militar pentru Kiev va vizita la o zi după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a UE, scrie Financial Times, care anunță călătoria lui Viktor Orbán în Ucraina. 

Este prima vizită a premierul ungar în Ucraina de la debutul războiului şi are loc la o zi după ce Budapesta a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, pe 1 iulie.

Două surse de la Budapesta au declarat că Orbán se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev, informează Financial Times.

Orbán va discuta Zelenski și cu alți înalți oficiali, la câteva zile după ce aceştia au avut o conversaţie privată la summitul informal de la Bruxelles, de la sfârșitul lunii iunie.

Una dintre sursele de la Budapesta a declarat că planurile de călătorie au apărut după negocieri îndelungate pe tema drepturilor minorităţii ucrainene vorbitoare de limbă maghiară, care trăieşte în vestul îndepărtat al Ucrainei, aproape de graniţa dintre cele două ţări, transmite sursa citată.

Ungaria a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE de la 1 iulie, iar mandatul va dura șase luni, până la finalul anului 2024.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: