Gabriel Zetea, după anunțul candidaturii liderului PSD la PREZIDENȚIALE: Marcel Ciolacu, prin excelență, este și va fi un președinte-mediator

Publicat: 20 08. 2024, 17:15
Actualizat: 20 08. 2024, 18:08
Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș și lider al PSD Maramureș, a declarat marți, pentru GÂNDUL, că premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, are toate atuurile necesare pentru a deveni următorul președinte al României, punând accent pe capacitatea acestuia de a menține stabilitatea politică și de a fi un mediator eficient între toate forțele politice din țară.
Gabriel Zetea a avut o primă reacție la anunțul privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024 a liderului PSD, Marcel Ciolacu. El a evidențiat faptul că Marcel Ciolacu și-a demonstrat loialitatea față de colegii săi, anunțându-i pe aceștia înainte de a face publică decizia de a candida, gest pe care Gabriel Zetea l-a catalogat drept „o procedură absolut corectă”.

În primul rând, a vrut să-și anunțe colegii, oamenii alături de care a lucrat în politică atâția ani, pentru ca aceștia să afle înainte de a face anunțul public și de a ajunge în presă. Cred că a fost o procedură absolut corectă, a explicat social-democratul.

Liderul PSD Maramureș a afirmat că Marcel Ciolacu beneficiază de sprijinul total al Partidului Social Democrat, însă a evidențiat că acest sprijin nu este suficient pentru a câștiga președinția României. 

Cu siguranță, Marcel Ciolacu are 100% sprijinul Partidului Social Democrat, dar nu considerăm și nu am considerat niciodată că acesta este suficient. Nu sprijinul unui singur partid este suficient pentru a câștiga președinția României. Președinția României înseamnă, până la urmă, inclusiv o poziție independentă politic, dacă ajungi să o ocupi, de aceea Marcel Ciolacu va trebui să transmită mesaje și va avea mesaje pentru a fi votat de către susținătorii oricărui partid din România, a spus el.

Gabriel Zetea a vorbit și despre traiectoria lui Marcel Ciolacu în politica românească, subliniind abordarea non-conflictuală care a caracterizat mandatul său de președinte al PSD.

Atât din poziția de președinte al PSD, pe care a preluat-o în 2019, Marcel Ciolacu nu a fost un președinte de partid agresiv cu adversarii politici. Nu a făcut campanii electorale agresive, a încercat de fiecare dată să fie pe poziții de adversitate cu alții, dar cu argumente, iar asta este un lucru extrem de important, a declarat liderul PSD Maramureș.

De asemenea, el a evidențiat succesul lui Marcel Ciolacu în menținerea coaliției de guvernare dintre PSD și PNL. În opinia lui Gabriel Zetea, această capacitate de a negocia, constituie unul dintre principalele atuuri ale lui Marcel Ciolacu în fața electoratului.

Marcel Ciolacu are toate șansele. Are toate șansele atâta timp cât menține linia de comunicare împăciuitoare pe care a avut-o în ultimii ani. A pornit de la nivelul PSD-ului și de acum la nivelul întregii țări, ca prim-ministru al României. A reușit să mențină o coaliție stânga-dreapta PNL-PSD, ani de zile, chiar dacă între cele două partide a existat o poziție de adversitate de foarte mulți ani și orgolii. A reușit, prin pozițiile pe care le-a adoptat, să atenueze și să netezească asperitățile între cele două partide, oferind astfel României stabilitate. Iar acesta este principalul atu pe care Marcel Ciolacu îl are în fața românilor, a adăugat social-democratul.

Marcel Ciolacu, un președinte-mediator în viziunea lui Zetea

Gabriel Zetea este de părere că Marcel Ciolacu poate schimba paradigma politicii românești printr-o abordare bazată pe mediere și unitate națională. Liderul PSD Maramureș afirmă că Ciolacu are potențialul de a uni diversele clase sociale și de a încheia un capitol politic marcat de diviziuni, caracteristic președinților de dreapta din ultimele două decenii.

Marcel Ciolacu va reuși să unească diferitele clase sociale și să schimbe politica președinților de dreapta din ultimii 20 de ani. Ei au divizat societatea în loc să o unească, adică nu și-au îndeplinit rolul de președinte-mediator. Iar Marcel Ciolacu, prin excelență, este și va fi un președinte-mediator, a concluzionat liderul PSD Maramureș.

Șeful PSD și-a anunțat candidatura la prezidențiale

Marcel Ciolacu le-a transmis marți un mesaj intern colegilor de partid în care le-a cecrut susținerea pentru alegerile prezidențiale.

Sâmbătă, la Congres, voi prezenta planul meu pentru România. Sper din toată inima să-mi acordați onoarea de a lupta în numele dumneavoastră și a românilor pentru a câștiga alegerile prezidențiale, a spus liderul social-democraților.

Pe 24 august are loc la Romexpo, Congresul PSD, acolo unde Marcel Ciolacu își va prezenta viziunea pentru a fi votat de către colegi drept candidatul social-democraților la alegerile prezidențiale.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu își anunță CANDIDATURA la PREZIDENȚIALE / Președintele PSD va posta un clip în care îi va anunța pe români despre candidatura sa

PSD Maramureș susţine candidatura lui Marcel Ciolacu la PREZIDENȚIALE / Zetea: Într-un timp relativ scurt, a reușit să repare imaginea partidului