Gabriel Zetea, replică pentru Ionuț Stroe: Să-și vadă de problemele PNL-ului / Liberalii, supărați că aleșii partidului nu preiau postările lui Ciucă

Publicat: 13 08. 2024, 12:37
Actualizat: 13 08. 2024, 13:19

Tensiunile dintre PNL și PSD s-au intensificat la sfârșitul săptămânii trecute, după ce cartea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, intitulată „Un ostaș în slujba țării”, a provocat un val de critici din partea social-democraților. Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș și lider al PSD Maramureș, a lansat un atac dur la adresa PNL, acuzând partidul de delapidare în legătură cu cheltuielile pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă.

Într-o declarație pentru Gândul, Gabriel Zetea a criticat modul în care PNL a gestionat resursele financiare ale partidului și a sugerat că există o preocupare excesivă în PNL pentru promovarea lui Ciucă pe rețelele sociale.

Am citit și eu stenogramele și declarațiile de ieri din presă, dar mai ales stenogramele din ședința Partidului Național Liberal, care au apărut în presă, probabil datorită unor binevoitori colegi de la Partidul Național Liberal care vor să informeze direct din ședința PNL.

Am observat că mai mult PNL-ul este preocupat de distribuirile și like-urile pe care președintele Ciucă trebuie să le primească de la aleșii locali ai Partidului Național Liberal, care nu prea se înghesuie. Au fost certați, deci nu prea se înghesuie să facă distribuiri, a precizat Zetea.

El a adăugat că, în timpul unei vizite a lui Ciucă în județul Maramureș, a observat că aproximativ 70% dintre comentariile la postările despre vizită sunt șterse, sugerând că aceasta ar putea explica lipsa de entuziasm a membrilor PNL în asocierea cu liderul lor. Potrivit liderului PSD Maramureș, această vizită, desfășurată „incognito” și la ceas de seară, a fost marcată de o activitate intensă pe rețelele sociale.

Am verificat și eu speța asta, că l-am avut pe domnul Ciucă în vizită, la ceas de seară, incognito, în județul Maramureș, sâmbătă, la o ședință a Partidului Național Liberal, și am văzut postările lor pe Facebook referitoare la această vizită.

Ca idee, din 100 de comentarii la câte o postare se șterg cam 70. Și atunci cred că se explică lipsa de înghesuială a Partidului Național Liberal, a membrilor aleși locali ai Partidului Național Liberal, de a-și asocia imaginea, a mai spus președintele ales al Consiliului Județean Maramureș.

În acest context, Zetea i-a recomandat purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, să se ocupe de problemele reale ale liberalilor.

Stroe ar trebui să se ocupe de problema aceasta pe care o are Partidul Național Liberal. Nu vreau să intru în polemică cu reprezentanți ai PNL, a completat social-democratul.

Gabriel Zetea: PNL-iștii citesc coperți

La finalul săptămânii trecute, Gabriel Zetea a acuzat PNL de delapidare, legată de cheltuirea a aproximativ 4 milioane de euro pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă. El a menționat că, potrivit Legii Finanțării Partidelor Politice, banii din subvenții nu pot fi utilizați pentru campanii de marketing ale produselor comerciale, iar abaterile de la această regulă au fost considerate infracțiuni în trecut.

„Toți oamenii din „bibliotecile” PeNeLe-ului citesc coperți…?

Criticul de literatură Rareș Bogdan, care a promovat prin toate șanțurile cartea ”Pas cu Pas” a lui Iohannis s-a urcat ulterior în trenul „generalului” Orban, de unde a coborât pentru a declanșa festivalul democrației lui Cîtu. Și-a făcut timp și să desființeze pensiile speciale in 30 de zile, iar azi ne vorbește despre cartea consultanților care scriu în numele ostașului Ciucă. Mă îndoiesc că scrie în carte cum ne-au închis în case în pandemie, în timp ce ei benchetuiau și „citeau” coperțile de la sticlele de whisky, că așa e în bibliotecile PeNeLeului și avem imagini care rămân mărturie.

Agitația este mare, mai ales când suma alocată campaniei de marketing se ridică la cel puțin 4 milioane de euro. Nu știm dacă volumul scris de Nicolae Ciucă este cel mai scump din Europa, dar înțelegem că e lucrarea din care liberalii care visează la funcții publice în diverse instituții vor da extemporalele. ”Știi să reciți din Ciucă? Nu știi? Ghinion!”

Poate că Rareș Bogdan, în noul său rol de critic literar, ne va explica de ce această investiție ar putea fi considerată de interes general și chiar național și cum justifică cheltuirea banilor publici din subvenția primită de PNL. Finanțarea cărții intră sub incidența infracțiunii de delapidare, iar persoane din alte partide au fost condamnate pentru fapte similare. Legea Finanțării Partidelor Politice nu permite cheltuirea banilor din subvenție pentru campanii de marketing ale unor produse comerciale realizate de membrii partidului. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va încheia acest episod din saga Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă & Co.”, a scris Gabriel Zetea pe Facebook.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni că atacurile lui Zetea la adresa PNL nu fac decât să mobilizeze și mai mult partidul.

Gabriel Zetea lansează zi de zi titluri de presă, dar aceste atacuri mai degrabă mobilizează liberalii, a spus Stroe după ședința Biroului Politic Național al PNL.

CITEȘTE ȘI:

Ce spun social-democrații despre panourile care promovează cartea Ostașului Ciucă, plătite cu milioane de euro din bani publici

Gabriel Zetea „face curățenie” în Consiliul Județean Maramureș: N-o să repet greșelile pe care le-a făcut PNL-ul prin numirea de POLITRUCI