„Am observat că în ultima perioadă Avocatul Poporului s-a specializat în a nu apăra poporul pentru că eu, ca dumneavoastră, văd că sunt foarte multe probleme în țară în toate domeniile. Sunt peste tot nemulțumiri, și până la urmă este normal să fim activi și din punct de vedere civic și social. Am rămas profund neplăcut surprinsă de faptul că aceeași instituție a Avocatului Poporului, în primul rând nu a catadicsit să citească Legea Poliției Locale, să observe, spre exemplu, că Poliția Locală are printre atribuții și rolul de a dirija circulația sau de a aplica anumite sancțiuni, cum ar fi contravenții, și a transmis o adresă către Prefectura Capitalei sugerându-i prefectului Capitalei să conteste la CCR Regulamentul Primăriei Capitalei de ridicare a autoturismelor parcate în fața spitalelor, școlilor, care blochează căile de acces pentru urgență, care blochează tramvaiul, troleibuzul”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.
Potrivit edilului, în două zile s-a ridicat 17 mașini parcate neregulamentar pe străzile Capitalei.
„Așa cum știți, s-au ridicat în ultimele două zile 17 autoturisme în Capitală, dar nu au fost abuzuri așa cum citisem anterior, nu au fost ridicate mașini acolo unde au fost parcate, să spunem oarecum la mica înțelegere, deși la distanță mică era un semn de parcare interzisă”, a mai precizat Gabriela Firea.
Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat miercuri Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de urgență a Guvernului pe Codul Administrativ, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție. Avocatul Poporului consideră că modificarea Codului administrativ prin Ordonanță de urgență nu se justifică.
Un alt motiv de neconstituționalitate vizează articolul 109 referitor la răspunderea membrilor Guvernului și articolul 111 privind controlul parlamentar al activității Guvernului.