Gabriela FIREA susține creșterea bugetului pentru PROGRAMELE destinate sănătății, drepturilor femeilor și egalității de șanse

Publicat: 06 09. 2024, 10:55

Europarlamentarul Gabriela Firea transmite că a votat în comisia FEMM propunerea de majorare a bugetului Uniunii Europene pentru 2025 pentru a sprijini mai eficient programele dedicate femeilor care se confruntă cu probleme de fertilitate și care au nevoie de tratamente medicale moderne și de calitate.

Firea susține că este esențial ca în bugetul de anul viitor să fie mai multe fonduri pentru a dezvolta programele de prevenire, diagnostic și tratament al cancerului, cu o atenție specială asupra bolilor care afectează în mod predominant femeile, cum ar fi endometrioza și fibroamele uterine.

În ceea ce privește violența domestică, fosta senatoare PSD informează că a votat pentru alocarea a 5% din bugetul total al UE către programe de preventie.

Este inacceptabil că în 2024 una din trei femei din Uniunea Europeană este în continuare victimă a violenței și abuzurilor!

Tocmai din acest motiv, am votat pentru alocarea a 5% din bugetul total al Uniunii pentru programe care combat toate formele de violență bazată pe gen – de la violența domestică, până la violența cibernetică.

CITEȘTE ȘI: