În luna februarie, la sediul PSD, premierul Victor Ponta anunța că Biroul Permanent Național al partidului a decis ca toate încuviințările procurorilor să fie aprobate. Întrebat de gândul dacă aceste încuviințări se referă și la arestări, premierul Ponta a răspuns: „Da, da”.
La o lună după aceste afirmații ale premierului, senatorii PSD au votat împotriva încuviințării reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Întrebat dacă senatorii care au votat împotriva solicitării DNA vor fi sancționați de partid pentru că au încălcat o decizie a BPN, premierul Ponta s-a făcut că nu înțelege întrebarea și nu a dorit să răspundă la această chiar dacă a fost întrebat ce anume nu a înțeles.
„Nu înțeleg întrebarea”, a fost singurul comentariu al premierului Ponta, care a preferat să răspundă unor întrebări care nu vizau cazul Șova sau încercările pesediștilor de a modifica în Parlament Codul Penal.
DAȚI LIKE ȘI SHARE DACĂ V-A PLĂCUT ACEST ARTICOL!
„Cred că dezbaterea politică s-a depărtat de cea juridică, am obligația să asigur guvernarea țării, dar partea de scandal este asigurată de doamna Gorghiu”, a încercat Ponta încă o dată să nu răspundă la întrebarea legată de votul în cazul senatorului Dan Șova.
Premierul Ponta a evitat și săptămâna trecută să răspundă întrebărilor jurnaliștilor pe acest subiect, reproșându-le acestora că nu îl respectă. Având o ieșire nervoasă, Ponta a plecat din fața reporterilor când a fost întrebat despre cazul Șova, pe care nu l-a comentat niciodată după votul din Senat.
Senatorii au dat 79 de voturi pentru încuviințarea arestării și reținerii preventive a senatorului Dan Șova, împotrivă fiind 67 de voturi. Cu toate acestea, s-a considerat că solicitarea DNA nu este aprobată deoarece nu a întrunit votul majorității senatorilor. În Constituție se prevede că este nevoie de jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenți, dar în Regulamentul Senatului scrie că este necesar majorității din numărul total al senatorilor.