GÂNDUL l-a pus pe Nicușor Dan la treabă. Cum s-a mobilizat primarul Capitalei după apariția unui articol despre starea deplorabilă a parcului Cișmigiu
Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a transmis pe Facebook că va schimba mobilierul urban din Parcul Cișmigiu.
Primarul General a catadicsit să pună mâna la munca înainte de startul campaniei electorale și în urma publicării articolului de ieri.
Gândul l-a pus pe Nicușor la treabă
Ieri, GÂNDUL a transmis că Cișmigiul a rămas în continuare un adevărat maidan
Superba grădină din centrul Bucureștiului se prezintă lamentabil din mai multe puncte de vedere:
- aleile sunt în continuare sparte;
- iarba este netunsă în multe locuri;
- mobilierul urban, precum coșurile de gunoi, sunt deplorabile;
- în parc se găsesc construcții vandalizate.
În schimb, Nicușor Dan a anunțat recent ce a realizat în Cișmigiu:
„Astăzi am început reabilitarea aleilor din Parcul Cișmigiu. Lucrăm pe porţiuni – pe măsură ce terminăm o bucată, ne mutăm la următoarea şi tot aşa mai departe. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut în Cişmigiu – am reparat Podul Mare, cuvele celor două lacuri, locurile de joacă, ţarcurile pentru câini”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, la începutul lunii aprilie.
Cea mai veche grădină din București
Parcul se află în proprietatea Primăriei Capitalei și este administrat de ALPAB, o instituție publică de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București
Situată în centrul orașului București, cea mai veche grădină din oraș se întinde pe o suprafață de 17 hectare. Parcul a fost înscris pe lista monumentelor istorice și a fost organizat în stilul parcurilor engleze: are mai multe intrări, două dintre acestea fiind situate înspre Bulevardul Regina Elisabeta, două spre Bulevardul Schitu Măgureanu și una spre strada Știrbei Vodă.
Inaugurat în anul 1854, parcul are o poveste care începe mult mai devreme, încă din anul 1780. Atunci, Alexandru Ipsilanti, domnul Țării Românești de la acea vreme, i-a cerut ”Marelui Cișmigiu”, șeful lucrărilor de cișmele ale orașului, să construiască două cișmele în această zonă.
Întreaga poveste a Cișmigiului poate fi citită AICI
CITEȘTE ȘI:
Cișmigiu și Herăstrău, mândria Bucureștiului, exemple de „așa nu” printre parcurile Capitalei
Sebastian Burduja: „Parcul Cișmigiu nu a arătat niciodată atât de rău”