Bucureștiul riscă să fie inundat dacă precipitațiile vor depăși 60 de litri pe metrul pătrat, sistemul de canalizare neavând în acest moment capacitatea de a face față, a declarat, la GÂNDUL LIVE, fostul viceprimar PDL al Capitalei Răzvan Murgeanu.
El a precizat că există în 2008 Primăria Capitalei a finalizat un studiu de fezabilitate și a estimat că suma necesară pentru a rezolvarea problemei zonelor depresionare din București se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.
„În 2005 era să punem Bucureștiul sub apă, atât cu sistemul de canalizare, cât și cu ploile care au fost peste așteptări. Ne gândeam să fuzăm un dig la barajul Buftea, să inundăm Buftea, dar nu Bucureștiul. Eram disperați atunci inclusiv cu lacurile din jurul Bucureștiului. Am zis să facem ceva pentru că o să ajungem în situația în care nu putem să controlăm sitiuația asta. (…)
În cazul în care va ploua la fel va fi aceeași situație, cu excepția sectorului 6, restul vor ajunge în aceeași situație. Nu sunt catastrofic, ăsta e un adevăr”, a spus Murgeanu, precizând că cea mai „păcătoasă zonă” este cea dintre Spitalul Universitar și Unirii.
VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL CU ȘEFUL DE CAMPANIE AL PDL, RĂZVAN MURGEANU.
Fostul viceprimar a adăugat că studiul de fezabilitate lansat în vremea când la Capitală era Adriean Videanu a fost finalizat la începutul lui 2008 și a explicat că, din punctul său de vedere, nu s-a luat nicio măsură până acum deoarece aceasta poate aduce puncte electorale.
„Nu stiu de ce nu face nimic. Când venea câte o ploaie din asta, știam exact unde se inundă și când m-am dus și am avut o discuție și la un moment dat un glasic în viață mi-a spus „Măi, Murgene, prin canale nu taie nimeni panglici. De foarte multe ori oamenii se duc pe imagine, nu pe realitate. De multe ori realitatea este cu totul alta decât își imaginează cei care vor s-o controleze”, a mai spus Murgeanu.