Generalul Gheorghiţă Vlad: PROGNOZA pe care o facem realităţii de mâine include unele scenarii care indică probabilitatea escaladării conflictelor

Publicat: 22 05. 2024, 13:49

Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică probabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.

Prognoza pe care o facem realităţii de mâine include dezvoltări şi scenarii dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor,  inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea acestei probabilităţi mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan naţional, cât şi în cel aliat. Iată de ce apăsăm în continuare  pedala accelerării intăririi instituţiei apărării naţionale şi a consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, a afirmat Gheorghiţă Vlad în discursul rostit la deschiderea Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, scrie News.ro. 

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis anunță că România este o țară SIGURĂ, în contextul unei posibile AMENINȚĂRI a Rusiei: ,,Românii nu trebuie să se teamă”