Geoană: „Nu am plecat niciodată din PSD, mai ales emoțional. E familia mea”

Publicat: 23 10. 2012, 12:23
Actualizat: 28 03. 2019, 23:59

Senatorul Mircea Geoană declară că nu a plecat niciodată din PSD, „mai ales emoțional” și că, „formal, dar mai ales afectiv”, este din nou în această „familie”. 

„Nu am plecat niciodată din PSD, mai ales emoțional. E familia mea, e singurul colegiu pe care l-am reprezentat în Parlament până acum. Formal, dar mai ales afectiv și emoțional, sunt din nou în familia pe care nu am părăsit-o niciodată”, a declarat Geoană, la Digi24.

„Sunt oameni față de care am o prietenie și o afecțiune deosebit de profundă și de sinceră. Da, voi candida în Colegiul pe care l-am reprezentat, cred eu, cu decență și demnitate. Da, voi candida în numele PSD, pe listele USL”, a subliniat Geoană.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat recent că este o idee bună că Mircea Geoană candidează la alegerile parlamentare, el arătând că Geoană nu candidează independent, ci din partea USL, fostul lider al social-democraților fiind în PSD.

Întrebat dacă este o idee bună ca Geoană să candideze, Iliescu a răspuns: „Da, bineînțeles”.

Chestionat dacă Geoană ar trebui să revină în PSD acum, Iliescu a replicat: „Păi, este”.

Iliescu a spus că nu este adevărat că Geoană candidează independent, el precizând că acesta va candida pe listele USL.

„Candidează pe listele USL. S-a rezolvat situația lui, nu mai e o problemă”, a spus Iliescu.

Potrivit unor surse din PSD, în dosarul de candidat al lui Mircea Geoană va figura și actul care redă apartenența acestuia la partid.

Mircea Geoană fusese exclus din PSD în noiembrie 2011.