George Simion alături de sinistrații din Pechea: Nu vă lăsăm singuri, începem RECONSTRUCȚIA caselor

Publicat: 23 09. 2024, 16:54
Actualizat: 24 09. 2024, 16:12

Liderul AUR, George Simion, a ajuns în comuna Pechea din județul Galați, pentru a oferi sprijin locuitorilor afectați de inundațiile devastatoare. Însoțit de un convoi de ajutoare format din 10 tiruri pline cu materiale de construcții, 20 de camioane cu produse de igienă și alte necesități de bază, precum și aproximativ 300 de voluntari, Simion a coordonat operațiunile de ajutorare pentru curățarea caselor afectate de nămol.

Nu vă lăsăm singuri, nu plecăm de aici! Ne aveți tot timpul cu spitalul mobil, cu bucătăria de campanie, cu materialele de construcții. Vrem să identificăm niște locuri unde să începem reparația la case. (…) Ne apucăm de lucrări. O să facem echipe de ingineri. (…) Am venit aici să vă ajut pe voi și începem construcția sau reconstrucția și începem să rezolvăm din probleme, le-a spus George Simion locuitorilor din Pechea.

Pe lângă sprijinul logistic și material, mărturiile locuitorilor dezvăluie amploarea dezastrului prin care au trecut. O femeie localnică a povestit cum apa i-a distrus tot ce a clădit ani de zile: „Nu mai avem paturi, nu mai avem mobilă. Ne-a luat tot. Nu am unde să mă duc”.

Totodată, un localnic a atras atenția asupra barajului din zonă, care, spune el, trebuie să fie remediat pentru a preveni inundațiile recurente: „Ar trebui să se facă ceva cu barajul, să nu se mai reverse apele la fiecare șapte-zece ani”.

Alți locuitori și-au exprimat indignarea față de ineficiența autorităților locale. Primarul din Pechea a fost criticat de cetățeni pentru lipsa de implicare.

„Unde e domnul primar al nostru? De șapte zile stau în noroi și nu a venit domnul primar nici măcar să mă vadă”, a transmis un localnic revoltat, comparând situația lor cu cea a refugiaților ucraineni care au fost cazați în hoteluri.

CITEȘTE ȘI:

AUR suspendă campania electorală pentru a ajuta românii afectați de INUNDAȚII: Convoi umanitar în județul Galați

Gigi Becali a anunțat că s-a alăturat AUR și-l susține pe George Simion la PREZIDENȚIALE. „Voi candida la Camera Deputaților”