George Simion (AUR), despre un posibil război cu Rusia: „Cu soldați plătiți cu 3.000 lei, vom fi ocupați în două zile de ruși”

Publicat: 29 07. 2024, 21:51
Actualizat: 30 07. 2024, 00:11

Candidatul AUR la președinție, George Simion, a vorbit pentru emisiunea „Briefing”, de la Digi24, cum s-ar putea apăra România în cazul unui conflict militar cu Federația Rusă. 

„România se poate apăra doar „având o Armată profesionistă, nu în care soldații să fie plătiți cu 3.000 lei. Altfel, vom fi ocupați în 2 zile. Până intervine NATO durează”, a spus politicianul naționalist conservator.

George Simion: „Peste 20 ani, lumea va avea doi lideri – Rusia și China”

În privința războiului de la graniță, George Simion a declarat: „Cu siguranță, Ucraina trebuie să reziste. Soluția pe care o voi implementa ca președinte e promovarea păcii. Trebui să ne uitam la cine conduce lumea, cine e liderul mondial: SUA.Peste 20 ani, lumea va avea doi lideri – Rusia și China”.

Sursă Foto – Profimedia

George Simion crede că peste 20 ani, lumea va avea doi lideri: Rusia și China. El afirmă că nu-l admiră pe dictatorul rus Vladimir Putin pentru că este un „criminal de război”, dar  îl apreciază pe Donald Trump. Liderul AUR îl blamează pe Joe Biden pentru că administrația sa a fost ineficientă.

El spune că negocierile în maniera cum a dus-o președințele francez Emmanuel Macron la masa cea lungă cu Vladimir Putin, Simion spune că nu există garanții.

„Nu ai nicio garanție. Cu rușii nu se poate discuta decât într-un anumit fel, aș vrea sa păstrez linia decentă și să nu descriu amănunțit cum se poate discuta cu ei. Cu cei mai mari criminali din al Doilea Război Mondial  s-a ajuns la tratative de pace. Stalin și Hitler au ajuns la un pact care a ciopârțit România”.

Liderul AUR vrea serviciu militar obligatoriu, dar pentru formarea unei armate profesionale

În ce privește armata română, liderul AUR, susținător al introducerii serviciului militar obligatoriu, propune o modalitate de cum s-ar putea apăra România în fața unei agresiuni rusești:

„Creând din Armată și din achizițiile pe care le facem atuuri. Având o Armată profesionistă, nu în care soldații să fie plătiți cu 3.000 lei. Altfel, vom fi ocupați în 2 zile. Până intervine NATO durează”.

George Simion, care susține și reunificarea României cu Basarabia (Republica Moldova), explică că modul de acțiune rusesc a fost același în 30 de ani, să creeze conflicte înghețate.

Foto – caracter ilustrativ

„Nu au interes să ocupe țări. De aceea avem Transnistria. Dacă îmi cereți să spun ce va face președintele României la masa Consiliului de Securitate: va cere sancțiuni reale”. 

În cele din urmă, liderul AUR l-a criticat pe Zelenski pentru corupția din Ucraina:

„Nu cred că soluția e cea pe care o indică Zelenski, să vină toată lumea și să accepte orice. Nu poate fi acceptată corupția din Ucraina, multora dintre cei care au fost cu ajutor acolo li s-a cerut șpagă”.

Citește și:  

Ce spune George SIMION despre introducerea stagiului militar obligatoriu: „Măcar 3 zile să rezistăm”

Românii invitați la OASTE. Generalul Gheorghiţă Vlad propune serviciul militar voluntar în contextul Rusia-Ucraina: „Europa de află în  momentul T0!”