George Simion (AUR) își va anunța candidatura pentru alegerile prezidențiale sâmbătă, ora 19:00, la Arenele Romane

George Simion (AUR) își va anunța candidatura pentru alegerile prezidențiale sâmbătă, ora 19:00, la Arenele Romane
Publicat: 13/06/2024, 13:18
Actualizat: 13/06/2024, 13:52

George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a lansat un mesaj către toți simpatizanții partidului să vină, sâmbătă, la ora 19, la Arenele Romane. Evenimentul poartă denumirea „lansarea candidaturii mele”.

Cel mai anticipat scenariu s-a adeverit! Liderul AUR își va lansa candidatura la președinția României, potrivit site-ului oficial

„Aștept alături de mine orice tânăr care vrea să se înscrie ca voluntar toată această vară pentru a scrie istorie împreună în Corpul Voluntarilor.  Iar în acest sfârșit de săptămână vă invit să mai deschidem o nouă filă. Sâmbăta, ora 19:00, la Arenele Romane din București – lansarea candidaturii”, scrie George Simion.

La Marius Tucă Show, George Simion a afirmat că dacă un membru AUR va ajunge președintele României, acesta nu va furniza arme Ucrainei înainte să asigure siguranța României și va implementa o reformă administrativă. 

George Simion susține că a obținut un scor istoric la alegerile europarlamentare

Potrivit rezultatelor exit-poll, AUR a obținut aproximativ 15% la alegerile europarlamentare, considerat un scor mare pentru un partid naționalist abia înființat în 2019, intrat în Parlamentul României în 2020. Uniunea Salvați România, într0 alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (abreviat PLUS), a avut o performanță mai mare la trei ani de la înființare. A obținut 22% la alegerile europarlamentare din 2019. Dar în 2024, a scăzut la catastrofalul 8,6%. Și asta în condițiile în care USR s-a aliat cu Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară.

„Comparativ, adversarii noștri ideologici de la USRQ+ abia dacă au trecut pragul electoral, prăbușindu-se în irelevanță”, a declarat George Simion. Liderul AUR spune că partidul a obținut  aproape un milion și jumătate de voturi din partea românilor.

„Duminică am reușit să obținem un scor istoric pentru mișcarea noastră! Vă trimit aceste rânduri pentru a vă mulțumi, pentru a vă dezvălui dedesubturile pe care le cunoaștem până acum despre acest rând de alegeri atât de contestat și pentru a vă anunța unde e masa și dansul. Să o luăm în ordine: MULȚUMESC! Este fără precedent în istoria noastră recentă ca o mișcare patriotică pornită de la firul ierbii să ajungă la acest nivel. Am obținut, din ce știm oficial, 1,400,000 de voturi”.

Liderul AUR condamnat decizia partidelor din coaliția de guvernare PSD și PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu alegerile locale ca fiind „neconstituțională,  cu voie de la coana Europă/Ursula”.  

„O decizie de care Rareș RujRoz este foarte mândru, care a fost într-adevăr aducătoare de voturi, dar care nu poate fi catalogată altfel decât profund necinstită și nedemocratică”.

George Simion declară că AUR a reușit să strângă 33.000 de candidați la alegerile locale (comparativ PSD a avut 52.000, USR 13.000).

„Apoi a trebuit să strângem 19.000 de oameni în secțiile de vot (care să nu fie rude de gradul I sau II cu cei 33.000 de candidați). Din nou, un efort uriaș. Le mulțumesc pe această cale și membrilor și observatorilor din secțiile de vot care au stat de pază de la 20 până la 70 de ore”.

George Simion îl condamnă pe premierul Marcel Ciolacu pentru cele mai „prost organizate alegeri din 1990 încoace”

Liderul AUR a acuzat că au fost mai multe nereguli pe fond de oboseală, fiind „cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace”. Liderii și candidații altor partide, precum primarul USR Clotilde Armand care a pierdut alegerile locale și Diana Șoșoacă, liderul SOS care a intrat în Parlamentul European, acuză PSD și PNL de fraudarea alegerilor. George Simion adaugă că AUR nu a obținut nicio primărie dintr-un oraș mare pentru că partidul nu era pregătit pentru participarea alegerilor locale. El spune că „ar fi trebuit să fie organizate în septembrie, iar candidații pentru alegerile locale urmau să fie pregătiți și propuși după alegerile europarlamentare”.

Liderul AUR crede că PSD și PNL au intenționat prin comasarea alegerilor să distrugă partidele mici și cele nou înființate.

„A fost o bătaie de joc ca să ne încurce și să dispărem eventual ca USR. Noi n-am dispărut. Suntem mai tari”, a spus liderul AUR.

„Marcel Ciolacu nu schițează niciun gest, nu simte nicio remușcare. El deține puterea, el a convocat în complicitate cu Ciucă și Klaus Iohannis aceste alegeri despre care președintele țării a avut tupeul să spună că au fost organizate bine. Umilința față de oamenii din secții nu va fi uitată!”, avertizează George Simion.

Simion a anunțat și pe Facebook, într-un interviu, că sâmbătă, la Arenele Romane, va lansa candidatura AUR la alegerile prezidențiale, programate pentru luna septembrie 2024. AUR, cu 14,9%, a obținut șase mandate, dar liderul AUR spune că ar putea obține șapte.  El a spus „că este o posibilitate să candideze” după ce a primit propunerile colegilor săi de partid și a simpatizanților săi.


Citește și: Ion Cristoiu, despre scenariile politice: „Era nevoie să mai supraviețuiască un lider de partid, acela e SIMION”

Citește și: De ce nu va ajunge George SIMION președinte al României / H.D. Hartmann: Nu cunoaște MECANISMELE statale ale României

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni...
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×