George SIMION, după scandalul de la marșul PRIDE din Cluj: Mă întreb, oare, mai ai voie să fii CREȘTIN în România?

Publicat: 19 06. 2024, 17:42
Actualizat: 19 06. 2024, 19:03

Președintele AUR, George Simion, ridică o întrebare după incidentul în care câțiva tineri care afișau o icoană cu Iisus Hristos au fost ridicați și amendați de jandarmerie în timpul marșului Pride, la Cluj Napoca. „Mă întreb, oare, mai ai voie să fii creștin în România?”, scrie Simion pe pagina personală. 

Mă întreb oare, mai ai voie să fii creștin în România? Mai este permis să îți declari public iubirea față de Hristos și de Dumnezeu? Sau ne-am teleportat peste noapte într-o țară ateistă, în care proclamarea credinței noastre este pedepsită prin lege?

Simion spune că a auzit „cu greu” despre acest scandal, care nu a fost relatat în presă „pentru a nu pune într-o lumină proastă organizarea evenimentelor dedicate lunii așa-zise PRIDE”.

Liderul AUR consideră că tinerii amendați de poliție „au ales să își exprime convingerile religioase într-un mod pașnic, apelând la forma unui protest tăcut”.

Scenele șocante petrecute în acest weekend în Cluj, în care câțiva tineri care afișau o icoană cu Iisus Hristos au fost ridicați și amendați de jandarmerie în timpul marșului Pride, ridică niște mari semne de întrebare în ceea ce privește libertatea de exprimare în țara noastră.

Pentru ce au fost pedepsiți cei cinci puști, mai exact? Pentru faptul că au organizat un protest tăcut, și pentru că au purtat unele simboluri creștine în preajma unor persoane care par că sunt exorcizate de fiecare dată când dau de cineva care nu le împărtășește ideologia. Nu s-au mulțumit că i-au huiduit agresiv pe tinerii creștini, ci au și asmuțit jandarmeria să îi amendeze, ca într-o adevărată utopie orwelliană.

„Rușine participanților la marșul Pride, care și-au arătat „toleranța” și „diversitatea” huiduind cu bestialitate niște tineri care și-au proclamat mândrii iubirea față de Hristos”, încheie Simion.

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană îndeamnă statele UE să aplice politici fiscale „prudente” /„România nu a aplicat măsuri eficiente” pentru corectarea deficitului