George Simion îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă TRĂDARE pentru donarea sistemului Patriot: Pune în pericol securitatea națională

Publicat: 02 09. 2024, 17:09
Actualizat: 02 09. 2024, 19:51

This browser does not support the video element.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a lansat luni o serie de acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis, în contextul deciziei de a dona Ucrainei un sistem de apărare Patriot. Simion a criticat modul în care a fost adoptată această hotărâre, acuzând guvernul de acțiuni care ar pune în pericol securitatea națională.

De astăzi, Guvernul a luat o hotărâre și și-a asumat donarea sistemului Patriot. Această lege este trecută pe repede înainte. Iată că se poate prin Senat, astăzi, și mâine va veni la Camera Deputaților, a precizat el.

Liderul AUR a menționat că România ar trebui să își prioritizeze securizarea propriilor granițe și cetățeni înainte de a dona echipamente de apărare altor țări.

Grupurile parlamentare AUR își asumă opoziția și își asumă o voce contra acestei idei. În primul și în primul rând, trebuie să ne securizăm granițele noastre, trebuie să securizăm cetățenii români și, după aceea, să donăm pentru alții sisteme de apărare, a precizat Simion.

De asemenea, liderul AUR a acuzat președintele României că ar fi negociat cu Statele Unite în detrimentul securității naționale, menționând că România a plătit un miliard de dolari pentru sistemul Patriot, în timp ce acum primește împrumuturi de patru miliarde de dolari pentru achiziționarea de tehnică militară.

„Acuzăm actuala guvernare și pe cel care a luat decizia donării sistemului Patriot de înaltă trădare. Au negociat cu o terță parte, în speță cu Statele Unite ale Americii, punerea în prejudiciu a securității cetățenilor români.

Această lege trecută prin Parlament va separa, odată și pentru totdeauna, apele. Cei care vor să donăm un sistem pe care România și contribuabilii români au plătit un miliard de dolari, pentru a obține un beneficiu senzațional.

Am făcut o super afacere. Primim împrumuturi de patru miliarde de dolari din partea Statelor Unite ca să cumpărăm tehnică militară. Nu știm încă dacă o vom folosi noi sau o vom dona și pe aceea. Dar e bine că ne împrumutăm”, a afirmat Simion.

CITEȘTE ȘI:

AUR anunţă că a stabilit PRIORITĂȚILE pentru noua sesiune parlamentară: Modificarea legii pensiilor şi protejarea românilor de criza energetică

George Simion este “În Opoziție cu Denise Rifai”: E NEVOIE de un președinte care să nu accepte sfaturi. Am fost conduși prea mult de păpuși