George Tuţă solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru sprijinirea cetăţenilor în perioada de CANICULĂ

Publicat: 18 06. 2024, 15:49

Primarul ales al Sectorului 1, George Tuță, solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru sprijinirea cetățenilor în perioada de caniculă. În lipsa unui răspuns, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare pentru a ajuta locuitorii sectorului.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă zile succesive de cod galben şi portocaliu de caniculă în Bucureşti. Vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră şi 45 de grade la soare. Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informaţi ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetăţenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cişmele suplimentare în zonele aglomerate”, transmite PNL Sector 1 într-un comunicat.

”Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuţia de a gestiona situaţiile de urgenţă. Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetăţenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcţiona în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 şi strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toţi cetăţenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spatii cu aer condiţionat”, anunţă sursa citată.

Filiala PNL menţionează că sediile sale sunt pet-friendly, deci cetăţenii vor găsi apă şi răcoare şi pentru animăluţele cu care ar fi la plimbare prin sector.

Rolul Primăriei este de a se îngriji de toți cetățenii Sectorului și vom continua să facem totul pentru ca actuala administrație să-și respecte îndatoririle în scurtul timp pe care-l mai are în Primărie. Împreună reclădim Capitala Capitalei”, a declarat George Tuță.

CITEȘTE ȘI:

George Tuță, noul primar ales al SECTORULUI 1: „Procesul de votare s-a desfășurat corect, problematică a fost organizarea din partea primăriei”

George Tuță anunță colaborarea cu STB pentru PROIECTE de dezvoltare în Sectorul 1: Împreună reclădim Capitala Capitalei