GESTUL care a pus lumea pe jar / Ce obiect i-a dat, discret, Joe BIDEN unui ofițer la coborârea din Air Force One, înaintea dezbaterii cu Donald Trump

Publicat: 03 07. 2024, 12:46
Actualizat: 03 07. 2024, 12:50

This browser does not support the video element.

Un clip ajuns viral pe TikTok stârnește controverse și întrebări printre utilizatori. Clipul surprinde momentul în care președintele american, Joe Biden, ajunge la Atlanta, Georgia, pentru a participa la dezbaterea electorală cu adversarul său, Donald Trump.

S-a întâmplat pe 27 iunie. Președintele Biden coboară din aeronava Air Force One, face câțiva pași, în aplauzele susținătorilor. În timp ce coboară treptele, atenția se îndreptă către palma stângă a președintelui american, care pare să țină ceva.

De la trepte, Joe Biden face câțiva pași către ofițerul de rang înalt care îl întâmpină. În drum spre acesta, președintele Biden trece discret moneda pe care o ținea, din palma stângă în palma dreaptă. Îi întinde mâna dreaptă ofițerului pentru un handshake, iar moneda rămâne în mâna ofițerului.

Momentul a născut întrebări și comentarii.

Oare ce i-a dat? Îi dă ceva când dau noroc, scrie un utilizator.

„Este o monedă oferită în semn de respect”, este unul dintre răspunsuri. Au fost și alții care au văzut un inel, în loc de monedă.

Un alt utilizator își aduce aminte că el însuși a primit o astfel de monedă.

Mi s-a înmânat una din astea de către viceamiralul James Metzger în 2001. Era Comandantul Flotei a 7-a. STATELE UNITE ALE AMERICII. Am fost doar un locotenent comandant al marinei australiane (echivalentul major al armatei), povestește Dave.

„Această monedă este dată în timpul strângerii mâinii, ca ceva secret? De ce?” se întreabă Kelton.

Pentru că acesta este protocolul pentru modul în care sunt date aceste monede, răspunde Randy Gamester.

Tradiția Monedei Prezidențiale

Monedele de provocare prezidențiale (Presidential Challenge Coin) au devenit o parte integrantă a tradiției și istoriei americane. Tradiția a început cu Bill Clinton, în anii 1990, și a fost continuată de ceilalți președinți.

Fiecare președinte care a urmat și-a proiectat și bătut moneda sa unică, pe care o dă personalului militar, demnitarilor străini și altor persoane de seamă.

Drept urmare, moneda a devenit o tradiție importantă și un obiect de colecție, fiecare monedă purtând caracteristicile unice ale președintelui care a comandat-o.

Designul include de obicei sigiliul prezidențial, semnătura președintelui și steagul american. Aceste elemente sunt adesea însoțite de alte simboluri sau expresii care sunt unice pentru mandatul sau personalitatea fiecărui președinte.

Când un președinte dă cuiva o monedă, înseamnă un gest de onoare, recunoaștere și apreciere, pentru persoanele care au demonstrat un angajament sau o realizare extraordinară.

Cum arată moneda lui Biden

Moneda de provocare prezidențială a președintelui Joe Biden prezintă numele complet, „Joseph R. Biden, Jr.” și titlul „al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii” pe față.

De asemenea, pe partea din față sunt afișate statul Delaware, statul de origine al președintelui, numărul 261 și semnătura președintelui. Numărul 261 este un omagiu adus Brigăzii 261 de semnal, în care fiul decedat al președintelui, Beau Biden, a servit ca membru.

Pe partea din spate a monedei, se află Sigiliul Președintelui Statelor Unite, reprezentând prestigiul și autoritatea biroului prezidențial.

Acest design unic reflectă semnificația și valorile personale ale administrației președintelui Joe Biden.

 

Cel mai prestigios mod de a primi o monedă de provocare prezidențială este direct de la președinte, de obicei în timpul unei ceremonii sau întâlniri private. Personalul militar și alte persoane de seamă pot primi moneda ca semn de apreciere pentru serviciul sau realizările lor. Cu toate acestea, este important de reținut că aceste monede nu sunt de obicei disponibile pentru achiziție publică prin canale oficiale.

Însă, moneda lui Biden se vinde pe site-ul challengecoin.com cu 13 dolari americani. În prezent, este la reduceri, cu prețul de 9,75 dolari.

CITEȘTE ȘI: