Ghișe îi cere demisia lui Ponta pentru coabitarea cu Băsescu. Cum răspunde premierul

Publicat: 11 06. 2013, 15:27
Actualizat: 25 03. 2019, 22:24

Senatorul PNL Ioan Ghișe îi cere demisia premierului Victor Ponta pe motiv de coabitare cu traian Băsescu. Efectul: liberalii se delimitează de declarațiile propriului parlamentar, iar pentru premier practic nu există. „M-aș certa degeaba cu Crin Antonescu”, a comentat Ponta.

Supărarea lui Ghișe vine de la faprul că premierul a semnat acordul de coabitare cu președintele, la scurt timp după încercarea de demitere.

„Premierul trebuie să își dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetățenilor cărora le ceream votul că dacă îl aleg peste 3 zile se duce să semneze acordul de coabitare cu Băsescu? N-a spus. Dacă spunea, îl mai alegeau? Poate nici măcar deputat. Când faci o construcție pe câțiva ani, tu coabitezi cu aliații sau cu adversarul? Adversarul anunțat înainte de alegeri e partenerul de după alegeri. Iar aliații de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de după alegeri. Coabitează reprezentanții serviciilor secrete”, a spus Ghișe, într-un interviu la ziare.com.

„Nu cred că Ghișe a avut mandat”

Liderul PSD, premierul Victor Ponta consideră că senatorul liberal Ioan Ghișe nu a avut mandat din partea conducerii PNL atunci când i-a cerut demisia, deoarece acesta este „un personal independent”, astfel că s-ar certa degeaba cu liderul PNL Crin Antonescu.

„Nu cred că Ghișe a avut mandat din partea conducerii PNL, m-aș certa degeaba cu Crin Antonescu”, a spus Ponta, aflat în Germania.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat marți pentru Mediafax că Partidul Național Liberal se delimitează de afirmațiile senatorului Ioan Ghișe, care a cerut demisia premierului Victor Ponta, Voicu precizând că liberalii susțin „fără nicio rezervă” proiectul politic al USL.