Graham Watson: „Băsescu nu ar trebui să fie în PPE, slăbește partidul”

Publicat: 12 11. 2012, 15:19
Actualizat: 04 08. 2014, 07:55

Președintele Partidului European al Liberalilor, Democraților și Reformatorilor (ELDR), Graham Watson, susține că Traian Băsescu nu ar trebui să fie inclus în Partidul Popular European (PPE), ci mai degrabă locul președintelui ar fi în ELDR, informează Novinite.

„Sunt anumiți politicieni de centru-dreapta care sunt sceptici la ușurința cu care PPE îi îmbrățișează pe Berlusconi, Băsescu și Borisov, sunt politicieni de stânga care nu sunt convinși de apartenența la grupul S&D. Pentru toți aceștia, grupul ALDE, cu o viziune mai largă, le urează bun venit într-un cămin liberal, pictat în albastru și galben”, a declarat Watson, sugerând că acești liderii s-ar regăsi mai bine în Partidul European al Liberalilor, Democraților și Reformatorilor.

Declarația a fost făcută în contextul Congresului ELDR de la Dublin, liderul liberal-democraților accentuând necesitatea de partide liberale puternice, iar prezența lui Băsescu, Borisov și Berlusconi în PPE fac acest partid mai slab.

„Dragi prieteni, tot ce facem este ca partidul să fie mai mare și mai puternic. Rolul partidului, rolul meu ca președinte, este să aducem liberalii la un loc, să avem influență”, a mai spus Watson.