„Vreau să vă transmit tuturor, dar în primul rând simpatizanților și votanților ALDE, faptul că eu rămân în ALDE. Eu, astăzi, am demisionat din Grupul ALDE din Camera Deputaților și sunt deputat neafiliat, urmare unei hotărâri luate sub deviza unei execuții politice de către un Birou Politic Executiv, întrunit ad-hoc. Au hotărât… radierea mea din baza de date ALDE.! Am considerat că, radiată fiind, pot să mă retrag, pentru moment, din Grupul ALDE, să îmi continui demersurile în instanță. Nu am spus întâmplător „execuție politică” A încălca dreptul oricărui cetățean de a se apăra, de a spune ce are de spus, ESTE o execuție politică!”, scrie, luni seară, pe Facebook, Grațiela Gavrilescu.
Aceasta susține că i-a fost luat dreptul de a-și spune punctul de vedere, de a se apăra.
„Consider că am dreptul de a ataca și a mă apăra în instanță de această decizie luată de Biroul Politic Executiv și îmi voi continua demersurile în zilele următoare”, a conchis Grațiela Gavrilescu.
Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD, iar Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern astfel că ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceștia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanță decizia ALDE.
Totodată, Marian Cucșa Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților demisiile din grupul ALDE, lucru care va lăsa partidul fără grup parlamentar. Deja la Senat, grupul ALDE a fost desființat. Călin Popescu Tăriceanu a solicitat înființarea grupului mixt „Democrația”, care include și senatori de la Pro România. Cererea a fost trimisă, în plenul de luni al Senatului, la Comisia de Regulament pentru analiză.