GUVERN. Lovitură de teatru la Palatul Victoria. Premierul Orban detonează bomba momentului. Când nimeni nu se mai aștepta…

Publicat: 11 06. 2020, 18:50
GUVERN. Lovitură de teatru la Palatul Victoria. Premierul Orban detonează bomba momentului. Când nimeni nu se mai aștepta... / Sursa FOTO: https://www.sfin.ro

Când nimeni nu se mai aștepta, primul-ministru Ludovic Orban face anunțul momentului. Guvernul are în lucru un program de relansare economică în care va pune accent pe „încurajarea investiţiilor, a capitalului autohton şi asigurarea funcţionalităţii instituţiilor care asigură o piaţă liberă şi corectă pentru companiile de pe piaţa românească”!

Într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Întreprinzătorilor, Orban subliniază că anul 2020 reprezintă „o adevărată piatră de încercare” pentru antreprenoriatul românesc, ţinând cont de efectele pandemiei în plan economic, dar cu siguranţă va însemna şi „o schimbare semnificativă” de abordare la nivel guvernamental faţă de mediul antreprenorial.

Ludovic Orban a pus ochii pe „toate resursele financiare care vin de la nivel european”

„Chiar din perioada în care pericolul Covid-19 a impus suspendarea activităţii în domenii vitale pentru economie, am fost conştienţi că relansarea post-pandemică este foarte importantă pentru viitor. Pe lângă măsurile care s-au impus în plan sanitar, am mers în paralel şi cu măsuri active care să vină în sprijinul companiilor din România, cu precădere în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii”, afirmă premierul.

Dar asta nu e tot! Marea surpriză abia urmează: „Acum avem în lucru un program de relansare economică în care vom pune accent pe încurajarea investiţiilor, a capitalului autohton şi asigurarea funcţionalităţii instituţiilor care asigură o piaţă liberă şi corectă pentru companiile de pe piaţa românească”.

În privința mediului antreprenorial din România, premierul adaugă că Guvernul are încredere maximă în potenţialul acestuia şi este decis să fructifice toate oportunităţile care oferă ţării perspectiva dezvoltării economice.

„Proiectele mari de infrastructură sunt prioritare şi le vom sprijini în următorii doi ani alocând resurse masive de la buget, acolo unde este nevoie. Deopotrivă, ca guvern liberal, susţinem iniţiativa privată şi spiritul întreprinzător, pentru care vom încerca să mobilizăm toate resursele financiare care vin de la nivel european, cu un program cât mai amplu de granturi care să fie acordate întreprinderilor mici şi mijlocii”, a mai promis Ludovic Orban.