Guvernul a aprobat procedurile LEGALE și asigurarea condițiilor pentru instruirea personalului ucrainean care operează aeronave F-16

Publicat: 16 10. 2024, 15:40
Foto: Profimedia

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o Ordonanță privind finanţarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilităţii de instruire pentru personalul care operează aeronave F-16 din Baza 86 Aeriană- Feteşti. Prin ordonanța de urgență, Guvernul a aprobat procedurile legale și asigurarea condițiilor pentru instruirea personalului ucrainean care operează aeronave F-16, în Baza 86 Aeriană – Fetești.  

 

Vreau să mai punctez și faptul că, prin ordonanță de urgență, și prin realizarea unui angajament asumat de către România la summitul NATO de la Vilnius, și ulterior reconfirmat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, guvernul a aprobat procedurile legale și asigurarea condițiilor pentru instruirea personalului ucrainean care operează aeronave F-16, instruire care va avea loc în Baza 86 Aeriană Fetești, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului la briefing-ul de presă.

,,România contribuie astfel la asigurarea expertizei necesare personalului ucrainean pentru operarea, întreținerea și mentenanța aeronavelor de luptă F-16, conform angajamentului asumat în declarația comună semnată în marja summitului NATO de la Vilnius de către miniștrii apărării din România, Belgia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.”, a mai spus Constantin.

În contextul războiului în derulare de lângă granițele României, asigurarea acestui sprijin reprezintă o investiție în securitatea națională și aliată, având totodată potențialul de transmitere a unui mesaj de coeziune în interiorul Uniunii Europene, al NATO și al statelor partenere, potrivit lui Mihai Constantin.

 

CITEȘTE ȘI:

GUVERNUL aprobă înființarea unei societăți comerciale feroviare „de interes strategic” / CFR Marfă înlocuită cu SC Carpatica Feroviar SA