Guvernul a finalizat selecția proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM. Investiții de peste 4,5 miliarde de lei

Publicat: 01 08. 2024, 11:35
Actualizat: 01 08. 2024, 11:41

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, în debutul ședinței de Guvern, că a fost finalizată selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM. Conform declarațiilor premierului, investițiile eligibile depășesc 4,5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat reprezintă aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Înțeleg de la domnul ministru al Agriculturii că este gata selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM. Sunt eligibile investiții de peste 4,5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este de aproape 2,7 miliarde. Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între guvern și mediul de afaceri pentru dezvoltarea producției locale, a afirmat Ciolacu.

Șeful Executivului a subliniat că aceste investiții vor conduce la construirea unor noi fabrici sau la dezvoltarea celor existente, în domenii precum procesarea cărnii, uleiului, fructelor, zahărului, precum și în morărit și panificație.

România îşi dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materia primă provenind de la fermierii noştri. Din punctul meu de vedere, este un obiectiv strategic şi vom scădea foarte mult ăi balanţa comercială, a adăugat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu, întrebat câtor miniștri din Guvern le lipsește „bărbăția” de a lua DECIZII: Exemplul domnului Grindeanu o să-i motiveze să fie mai curajoși

Marcel Ciolacu, în vizită cu Sorin Grindeanu pe Tronsonul 1 şi Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti:,,E o promisiune de fapt pentru români”